صنایع آرال شیمی: تولید کننده انواع ضدعفونی کننده و شوینده های تخصصی صنعتی

بایوساید ها در صنعت نفت و گاز و کاربردهای آن

20 فروردین 1404 185 بازدید 6 دیدگاه
بایوسایذ نفت و گاز

اهمیت بایوساید ها در صنعت نفت و گاز

امروزه فناوری‌های پیشرفته نقش مهمی در بهره‌برداری بهینه از منابع نفتی دارند؛ از جمله استفاده از میکروارگانیسم‌ها در فرآیندهایی مانند بهبود بازیافت نفت، حذف ترکیبات گوگردی و نیترات‌زدایی. برخی باکتری‌ها نیز از طریق روش‌های تجزیه میکروبی روغن شناسایی و جداسازی شده‌اند. با این حال، حضور میکروارگانیسم‌ها و باکتری‌ها در لایه‌های رسوبی، خطوط انتقال و محصولات ذخیره‌شده، می‌تواند مشکلات جدی ایجاد کند که حذف آن‌ها اغلب دشوار است. فراهم بودن آب و منابع کربنی در یک محیط، شرایط رشد این موجودات را مهیا می‌کند. در چنین شرایطی، استفاده از ترکیبات بایوساید برای مهار یا نابودی آن‌ها ضروری خواهد بود. بیوسید ها در انواع مختلفی تولید می‌شوند که هر یک برای هدف خاصی طراحی شده‌اند. در این مقاله ابتدا به نقش‌ها و کاربردهای این مواد پرداخته می‌شود و سپس محصول بایوساید نفت و گاز بایوساید پی معرفی خواهد شد.


همچنین بخوانید:

 بایوساید مصالح ساختمانی: مزایای میکروب کش صنعت ساختمان

معرفی روش های بازیافت و دفع لجن های نفتی


بایوساید چیست؟

بایوساید، بایوسید، زیست کش، ضدجلبک، ضدباکتری برای به حداکثر رساندن تولید از طریق مهار بیوفیلم و خوردگی ناشی از بار میکروبی استفاده می شوند. بیوسید، در مقادیر کم برای کنترل رشد باکتری ها و سایر موجودات مضر در چاه نفت استفاده می شود. بایوسایدهای نفت به طور موثر متابولیسم های باکتریایی مانند اسیدها، رسوب ها، لجن و گازهای سمی را درمان می کنند. باکتری کش نفت همچنین برای محافظت از ساختار بالایی از زنگ زدگی مفید هستند. بیوسیدها برای درمان خطوط لوله ناشی از رشد باکتری ها به طور موثر عمل می کنند. برای جلوگیری از خوردگی تجهیزات داخلی، استفاده از بیوسیدها در طول آزمایش هیدرواستاتیک توصیه می شود. این ماده شیمیایی در مقادیر کم در حین تزریق آب به چاه استفاده می شود.

لزوم استفاده از بایوساید در صنعت نفت و گاز چیست؟

زیست‌کش‌ها یا بایوساید ها، نقش مهمی در صنعت نفت و گاز بازی می‌کنند، جایی که آلودگی میکروبی می‌تواند باعث مشکلات جدی عملیاتی، اقتصادی و ایمنی شود. در ادامه، به بررسی اهمیت استفاده از بیوسیدها می پردازیم:

1. کنترل خوردگی ناشی از میکروب (MIC):

باکتری های کاهنده سولفات (SRB) و سایر میکروب ها محصولات جانبی خورنده مانند سولفید هیدروژن (H2S) تولید می کنند. این منجر به MIC، آسیب رساندن به خطوط لوله، مخازن و تجهیزات می شود. بیوسیدها با از بین بردن یا مهار رشد میکروبی از این امر جلوگیری می کنند.

2. کاهش سولفید هیدروژن (H2S):

باکتری های کاهنده سولفات، H2S تولید می کنند که سمی، قابل اشتعال است و باعث شکنندگی فلز می شود. سطوح بالای H2S خطرات سلامتی و ایمنی را به همراه دارد و نیاز به درمان گران قیمت دارد. بیوسیدها فعالیت میکروبی مسئول تشکیل H2S را سرکوب می کنند.

انواع بایوساید گل حفاری

3. حفظ یکپارچگی مخزن:

در طول بازیافت روغن و تزریق آب، میکروب ها می توانند بیوفیلم تشکیل دهند و منافذ را در مخزن مسدود کنند. این باعث کاهش راندمان تولید نفت می شود. زیست کش ها مخزن و سیستم های تزریق را تمیز و کارآمد نگه می دارند.

4. جلوگیری از رسوب زیستی:

میکروارگانیسم ها می توانند روی سطوح جمع شوند و لایه های لجن (بیوفیلم) را تشکیل دهند. این بر پمپ ها، مبدل های حرارتی، فیلترها و سایر تجهیزات پردازش تأثیر می گذارد. بیوسیدها توسعه بیوفیلم را کنترل می کنند، عملکرد سیستم و طول عمر را بهبود می بخشند.

5. تصفیه آب:

آب مورد استفاده در حفاری، شکستگی و تولید اغلب برای کنترل محتوای میکروبی نیاز به تصفیه دارد. بیوسیدها کنترل میکروبی را در آب تولید شده، آب تزریقی و مایعات شکسته تضمین می کنند.

6. کاهش زمان توقف و هزینه ها:

آلودگی میکروبی می تواند منجر به خرابی تجهیزات، تعمیر و نگهداری برنامه ریزی نشده و تعطیلی تولید شود. استفاده پیشگیرانه از بیوسید به جلوگیری از این مسائل پرهزینه کمک می کند.

عوارض رشد میکروبی در نفت و گاز

پدیده آلودگی میکروبیولوژیکی محیط زیست نفت و گاز طبیعی نشان دهنده یک موضوع گسترده است. اثر منفی میکروارگانیسم ها در درجه اول با تخریب هیدروکربن های نفتی همراه است که منجر به افزایش چگالی روغن، محتوای گوگرد و ویسکوزیته می شود. این تغییرات باعث اختلال در فن آوری استخراج و فرآوری نفت شده و باعث ایجاد اختلالات قابل توجهی می شود. از این رو استفاده از آنتی باکتریال گل حفاری یا بایوساید در حفاری نفت نیز ضروری است. رشد میکروبی ناخواسته می تواند باعث ترش شدن گاز، گرفتگی خط لوله و خوردگی ناشی از میکروبی تجهیزات و لوله های حمل و نقل شود. حفاظت از تجهیزات و افزایش راندمان عملیاتی با کنترل خوردگی ناشی از میکروب ضروری است.

بایوساید نفت و گاز


مقالات مرتبط:

رسوبزدایی از چاه نفت و گاز | لزوم حذف رسوب از خطوط لوله های صنعتی

مشتقات نفتی | انواع و کاربردها


انواع باکتری ها در نفت و اثرات آنها

انواع مختلفی از باکتری ها در چاه و تجهیزات تولید نفت و گاز، مخازن سوخت، خطوط لوله، ذخیره سازی گاز، سیستم های تامین گاز و غیره یافت می شود. بیوسید ها به طور موثری برای کاهش رشد انواع رایج باکتری ها عمل می کنند. آلودگی ناشی از باکتری ها یک مشکل رایج در میدان نفتی است. باکتری ها می توانند تحت طیف وسیعی از شرایط محیطی مختلف تشکیل شوند و انواع بیوسید ها برای درمان آنها در دسترس هستند. دسته‌های کلی شامل باکتری‌های کاهنده سولفات، باکتری‌های لجن‌ساز، باکتری‌های اکسیدکننده آهن و باکتری‌هایی هستند که از اثر روی پلیمرهای موجود در مایعات شکسته به وجود می‌آیند. گل‌های مبتنی بر آب معمولاً حاوی صمغ و اجزای نشاسته‌ای هستند که در برابر فعالیت باکتری‌ها نیز آسیب‌پذیر هستند.

باکتری های ایجاد کننده خوردگی در چاه نفت و گاز

الف) باکتری های کاهنده سولفات:

باکتری های رایج سولفید هیدروژن است که می تواند باعث خوردگی، ترش شدن مخزن، ریختن پوسته ها و خطراتی برای سلامتی فرد شود.

ب) باکتری های تولید کننده اسید:

این نوع دارای دو متابولیسم رایج مانند اسیدهای آلی و اسید معدنی است. این باکتری می تواند منجر به خوردگی شود.

ج) باکتری‌های لجن‌ساز :

نوعی پلیمر است که می‌تواند منجر به بیوفیلم شود و رشد باکتری‌های کاهش‌دهنده سولفات و تولید اسید را افزایش دهد.

انواع بایوساید های نفت و گاز

انواع مختلفی از مواد شیمیایی توسط صنعت نفت و گاز برای حفظ جریان تولید چاه استفاده می شود. برخی از مواد شیمیایی برتر عبارتند از: بیوسید ها، حذف‌کننده‌های اکسیژن، بازدارنده‌های خوردگی و جاذب‌های H2S. بیوسید ها یکی از رایج ترین مواد شیمیایی هستند که توسط بسیاری از شرکت های نفت و گاز برون سپاری می شوند. برخی از بیوسید ها سمی می باشند و توسط قوانین زیست محیطی کنترل می شوند. در هنگام خرید بایوساید، باید به ارگانیک بودن آن نیز توجه کرد، زیرا این امر تعیین کننده قیمت بایوساید است.

رایج ترین بایوساید های نفت و گاز عبارتند از:

  • گلوتارآلدئید
  • THPS (تتراکیس (هیدروکسی متیل) سولفات فسفونیوم)
  • ایزوتیازولینون ها
  • DBNPA (2،2-dibromo-3-nitrilopropionamide)

کلام آخر:

کاربردهای بایوساید در بخش های مختلف حوزه نفت، گاز و پتروشیمی از باکتری کشی در لوله های نفتی گرفته تا ضدعفونی گل حفاری، گسترش یافته است. صنایع آرال شیمی، با تولید محصول بایوساید پی ویژه صنایع نفت و گاز، قادر به از بین بردن انواع میکروب، قارچ، پاتوژن و غیره در پایپ لاین ها، گل حفاری، مخازن نگاهدارنده نفتی، و سایر مکان هایی است که بستر رویش و گسترش قارچ و باکتری فراهم باشد. ماده فعال در این محلول، یک عامل ضد میکروبی موثر و وسیع الطیف برای مایعات تحریک کننده، سیالات حفاری، تصفیه آب، سیلاب و تعمیر و نگهداری خطوط لوله و مخازن است. اثربخشی آن بادوام بوده و در برابر انواع باکتری های هوازی و بی هوازی (از جمله SRB) و باکتری های تولید کننده اسید موثر است.

 بروزرسانی در فروردین 1404

اشتراک در
اطلاع از
guest

6 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
اميرحسام
اميرحسام
2 سال قبل

سلام خيلى جالبه محصولى در زمينه نفت و گاز براى معضلات آن توليد كرده ايد. توليدات داخلى اميدواريم واقعا موثر باشه.ممنون از تلاش شما.

قاسم زاده
قاسم زاده
2 سال قبل

سلام
نحوه استفاده در گل حفاری به چه شکل هست؟
ممنون

علیرضا
علیرضا
1 سال قبل

سلام. بایوسایدهاتون از نظر ماده اولیه گرید بندی داره یا همش یک نوعه؟

6
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!