بازیافت زباله های غذایی (روش های سنتی و نوین)
بازیافت زباله های غذایی مانند سایر بازیافت ها، به معنی استفاده از مواد مصرفی برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالای قابل استفاده دیگر است. عملیات بازیافت، منافع فراوانی برای جامعه و محیط زیست دارد. در بیانیه مشترکی که از سویUSDA EPA و FDA در تاریخ 5 دسامبر 2023 منتشر شد،
از دست دادن و هدر رفتن مواد غذایی چالشی واقعی برای کشاورزی، غذا و آب و هوا ایجاد می کند. به منظور مقابله با این مشکل، و به نوبه خود ایجاد یک سیستم غذایی انعطاف پذیر و کاهش اثرات آب و هوایی، ما باید راه حل های نوآورانه ای را کشف و اجرا کنیم.”
این اقدام، گامی حیاتی در جهت جلوگیری از اتلاف و هدر رفت مواد غذایی، افزایش بازیافت زباله های آلی و ارتقای فرصت های اقتصادی است. در این مقاله، به روش های بازیافت مواد غذایی می پردازیم و محصول گندزدای سرفوسیب، جهت انجام فرآیند بازیافت معرفی خواهد شد.
چه نوع زباله های غذایی قابل بازیافت هستند؟
این مورد به این بستگی دارد که آیا زباله های مواد غذایی را در خانه کمپوست می کنید یا آنها را به یک مرکز کمپوست تجاری می فرستید. این دسته از مواد غذایی را می توان در خانه کمپوست کرد:
- میوه ها و سبزیجات که شامل موادی مانند هویج، پوست سیب زمینی و گیاهان تازه است.
- نان، خمیر پیتزا و سایر مواد غذایی پخته.
- ماکارونی، بلغور جو دوسر و سایر محصولات پایه غلات (به شرطی که روغن زیادی روی آنها نباشد).
- پوسته تخم مرغ خرد شده (این مزایای اضافی برای جلوگیری از اسیدی شدن کمپوست دارد).
- فیلترهای قهوه و تفاله قهوه
- کیسه چای و تفاله چای
و اما این غذاها باید در سطل زباله بروند:
- گوشت و غذاهای دریایی
- استخوان ها
- چربی ها و روغن ها
- محصولات لبنی
- فلفل تند (فلفل دلمه ای)
بیشتر بدانیم:
♣ تصفیه فاضلاب صنایع و کارخانجات، چالش ها و راهکارها
♣ فاضلاب بیمارستان و آشنایی با پروسه گندزدایی آن ها
مسائل و راه حل ها برای بازیافت زباله های غذایی
در مرحله اول، باید از هدر رفتن غذا خودداری کرد. می توان در خانه کمپوست تولید کرد. یک غذای کم مصرف مواد غذایی در آشپزخانه شما می تواند به شما کمک کند، مواد زائد مواد غذایی خود را برای بازیافت و کمپوست جدا کنید. این را می توان هر دو روز یکبار در سطل کمپوست یا سطل زباله مواد غذایی شما تخلیه کرد. در صورت امکان سطل آشغال خود را از تابش مستقیم خورشید دور نگه دارید و درب سطل آشغال را بسته نگه دارید.
بازیافت زباله های غذایی : ساختن محصول ثانویه از زباله
تجزیه ضایعات مواد غذایی در محل دفن زباله منجر به ترشح گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن و متان می شود. گزارشی از طرف وزارت محیط زیست و انرژی محاسبه کرده است که پسماندهای جامد فقط از سال 2014، در معادل 9 میلیون تن متان و CO2 تولید می کنند. اقدامی که مستقیماً پتانسیل گرمایش جهانی آلاینده ها را با هم مقایسه می کند. بخش عمده ای از این انتشارات مستقیماً از مواد زائد مواد غذایی پوسیده در محل دفن زباله حاصل می شود. بهترین راه برای به حداقل رساندن زباله های غذایی، اجتناب از تولید آن است. اما می توانیم ضایعات مواد غذایی را به منابع با ارزشی از جمله کود، انرژی و یک سری محصولات نوآور تبدیل کنیم.
بازیافت زباله های غذایی از طریق کمپوست کردن
یکی از بهترین و ساده ترین راه حل ها برای استفاده از زباله های تر و بازیافت زباله های غذایی، تبدیل آن ها به کود غنی از مواد مغذی است. زباله ها طی فرآیند طبیعی و توسط باکتری ها تجزیه و به مواد آلی پوسیده ای تبدیل می شوند که به آن گیاه خاک هوموس و یا کمپوست گفته می شود. کمپوست ها به دلیل اینکه محصولات ارزشمندی برای خاک و تقویت خاک هستند، در کشاورزی بیولوژیک کاربرد فراوانی دارند. در فرآیند تجزیه پسماند تر توسط باکتری ها دما به ۶۰ درجه سانتی گراد و یا حتی بیشتر می رسد. به همین دلیل، مدت زیادی زمان می برد که باعث تولید تخم لارو گردیده و عوامل بیماری زا را از بین ببرد. نتیجه این فرایند، تولید کمپوست سالم است، که می توان بدون نگرانی از آن را برای تقویت خاک استفاده کرد.
همچنین بخوانید:
♣ کود کمپوست و روش های تولید آن
♣ ضدعفونی خطوط تولید و تصفیه فاضلاب کارخانه تولید روغن نباتی
بازیابی انرژی از طریق بازیافت زباله های غذایی
پسماندهای غذایی می توانند از طریق فرآیندهای اتلاف به انرژی، انرژی پایدار تولید کنند. وقتی از زباله های آلی برای تولید برق یا گرما استفاده می شود، اتلاف به انرژی به عنوان انرژی تجدید پذیر دسته بندی می شود. گازهای گلخانه ای مانند CO2، متان و اکسید نیتروژن تولید می شود. بنابراین، باید اقدامات لازم با استفاده از فن آوری های مختلفی که در دسترس است برای کاهش این آلایندگی ها انجام شود.
بازیافت زباله های غذایی: ساخت مواد کاربردی
میوه ها و سبزیجات بیشترین میزان هدر رفت را در بین محصولات غذایی دارند. اما با کمی دانش شیمی، زیست شناسی و مهندسی، ضایعات را می توان به محصولات عملکردی و با ارزش دوباره پردازش کرد. محققان در حال حاضر در حال بررسی چگونگی استفاده از الیاف موجود در سبزیجات ریشه ای در بتن فوق العاده قوی هستند. همچنین نحوه استفاده از دانه های انبه برای ساخت موم تخته موج سواری هستند. پوسته برنج به دلیل داشتن سیلیس، محصول همه کاره دیگری است و کاربردهای مختلفی مانند سیمان، عایق ها، جاذب ها و مواد ساختمانی مختلف دارد. همچنین، می توان آنها را با شیشه آسیاب کرد تا آجرهای سبک و مقاوم در برابر آتش و موریانه ایجاد شود.
بازیافت زباله های غذایی یا فرآوری ضایعات: از داروها تا پلاستیک های زیستی
قسمت های دور ریخته شده میوه ها و سبزیجات (مانند پوست، تفاله و برگ) اغلب غنی از مواد شیمیایی فعال و ترکیبات شیمیایی تولید شده توسط گیاهان هستند. این عصاره ها می توانند در مکمل های غذایی، دارویی و مواد نگهدارنده غذا استفاده شوند. که از هدر رفتن بیشتر مواد غذایی جلوگیری می کنند. عصاره ها و روغن های حاصل از ضایعات غذا نیز می توانند در مواد آرایشی با ارزش استفاده شوند. محققان در حال حاضر در حال بررسی مزایای پیشگیری از سرطان توسط پوست پرتقال هستند.
بازیافت زباله های غذایی برای پلاستیک های زیستی
سیب زمینی از دیگر موادی است که ضایعات آن قابل استفاده است. پلاستیک تولید شده از منابع تجدید پذیر هستند و می توانند برای بسته بندی، پوشش و چسب استفاده شوند. مواد شیمیایی اساسی مورد نیاز برای ایجاد پلاستیک های زیستی شامل انواع کربوهیدرات ها، چربی ها و فیبر سلولزی است. که می تواند با استفاده از روش هایی مانند خشک کردن یخ زده و فناوری موج شوک هیدرودینامیکی از ضایعات مواد غذایی استخراج شود.
فواید تبدیل ضایعات مواد غذایی به پلاستیک های زیستی
نه تنها می تواند باعث کاهش اتلاف مواد غذایی و ضایعات پلاستیکی شود. بلکه می تواند میزان انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با تولید پلاستیک را نیز به حداقل برساند. از ترکیبات استخراجی از ضایعات مواد غذایی حتی می توان برای ایجاد سوخت های زیستی مایع مانند بیودیزل و بیواتانول استفاده کرد. از سوخت های زیستی می توان برای پخت و پز ، گرمایش و تولید برق استفاده کرد. اما عمدتا در استرالیا برای تأمین سوخت اتومبیل های دارای آلایندگی کمتر از بنزین یا دیزل معمولی استفاده می شود.
کلام آخر
اجتناب از دور ریختن غذاهایی که میتوان خوردند مطمئناً باعث صرفهجویی در هزینه شما و همچنین به کاهش انتشار گازهای گلخانهای میشود. با این حال برخی از ضایعات مواد غذایی اجتناب ناپذیر است. کمپوست خانگی، روشی عالی برای جلوگیری از جمع شدن زباله های آلی در محل دفن زباله است. فرآیندهای بازیافت مواد غذایی چه در قالب تهیه کمپوست باشد، چه در قالب ایجاد محصول ثانویه، به ضدعفونی و گندزدایی نیاز دارد. میکروارگانیزم های بیماری زا در اثر دپوی زباله ها به وجود می آیند. لذا از بین بردن آنها توسط مواد ضدعفونی کننده مناسب ضروری است. آرال شیمی در این خصوص، محصول سرفوسیب را معرفی می کند. این محلول ارگانیک قادر به از بین بردن میکروب ها در کلیه سطوح در تماس با زباله های مواد غذایی است.
⇐ بروزرسانی در فروردین 1403
-
اگروسیب | قارچ کش ویژه کشاورزی و گلخانه
825000تومان – 1610000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
اگوسیب | ضدعفونی کننده فاضلاب صنعتی
690000تومان – 2700000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
ضدعفونی کننده پراکسیدین سرفوسیب
715000تومان – 1390000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
فوداسیب | پراستیک اسید 15% خوراکی
700000تومان – 1320000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید
ممنون از مقاله بسیارخوبتون، چه نکات خوبی را اشاره فرمودید
سلام به شما دوست عزیز، سپاس از توجه و لطف شما.
تشکر از شما بابت این نکات بارزش و مفید
سپاس از توجه شما دوست عزیز.
سلام ببخشید نویسنده مقاله کی هست
سلام به شما دوست عزیز تیم تولید محتوای آرال شیمی تمامی مقالات را نوشته و بررسی می نمایند، در خدمتتون هستیم. سپاس از توجه شما.