بازیافت زباله های غذایی (روش های سنتی و نوین)

مقدمه: 

بازیافت زباله های غذایی مانند سایر بازیافت ها به معنی استفاده از مواد مصرف شده برای تولید و ساخت مجدد همان کالا یا کالای قابل استفاده دیگر است. بازیافت، منافع فراوانی برای جامعه و محیط زیست دارد. پس از کاغذ، ضایعات غذا بزرگترین قسمت جریان زباله ما است. به گونه ای که 14.5٪ از هر آنچه را دور می ریزیم از آن تشکیل می شود. تقریباً مانند هر چیزی که به سطل آشغال ما می رود، مواد غذایی نیز قابل بازیافت هستند. در واقع، مواد غذایی از ساده ترین چیزهایی است که می توانیم در خانه بازیافت کنیم.

چه نوع زباله های غذایی قابل بازیافت هستند؟

این بستگی به این دارد که آیا زباله های مواد غذایی را در خانه کمپوست می کنید یا آنها را به یک مرکز کمپوست تجاری می فرستید.

این دسته از مواد غذایی را می توان در خانه کمپوست کرد:

  • میوه ها و سبزیجات – این شامل موادی مانند هویج، پوست سیب زمینی و گیاهان تازه است.بازیافت زباله های غذایی
  • نان، خمیر پیتزا و سایر کالاهای پخته شده.
  • ماکارونی، بلغور جو دوسر و سایر محصولات پایه غلات (به شرطی که روغن زیادی روی آنها نباشد).
  • پوسته تخم مرغ خرد شده (این مزایای اضافی برای جلوگیری از اسیدی شدن کمپوست دارد).
  • فیلترهای قهوه و قهوه
  • کیسه چای و چای

مرکبات را به میزان کم اضافه کنید، زیرا دارای خاصیت ضد باکتری طبیعی است. هم چنین در صورت افزودن زیاد می تواند باکتری های مفید را از بین ببرد.

این غذاها باید در سطل زباله بروند:

  • گوشت و غذاهای دریایی
  • استخوان ها
  • چربی ها و روغن ها
  • محصولات لبنی
  • فلفل تند ( فلفل دلمه ای )

گزینه دیگر برای این موارد سخت کمپوست، ارسال آنها به یک مرکز کمپوست تجاری است. اگرچه همه مکان ها آنها را قبول نمی کنند. برنامه های جمع آوری  و بازیافت زباله های غذایی حاشیه ای، ساکنان را ترغیب می کند مواردی مانند پنیر و استخوان ماهی را در سطل های حاشیه خود قرار دهند. مانند شهر های هالیفاکس، نیویورک، کانادا و پورتلند.


بیشتر بدانیم:

تصفیه فاضلاب صنایع و کارخانجات، چالش ها و راهکارها

فاضلاب بیمارستان و آشنایی با پروسه گندزدایی آن ها

آب سالم و تصفیه فاضلاب


مسائل و راه حل ها برای بازیافت زباله های غذاییبازیافت زباله های غذایی

 

  • فراموش نکنید که از غذا و نوشیدنی خود نهایت استفاده را ببرید. سعی کنید در وهله اول از هدر رفتن غذا خودداری کنید. می توانید در خانه کمپوست کنید.
  • یک غذای کم مصرف مواد غذایی در آشپزخانه شما می تواند به شما کمک کند، مواد زائد مواد غذایی خود را برای بازیافت و کمپوست جدا کنید. این را می توان هر دو روز یکبار در سطل کمپوست یا سطل زباله مواد غذایی شما تخلیه کرد.
  • در صورت امکان سطل آشغال خود را از تابش مستقیم خورشید دور نگه دارید و درب سطل آشغال را بسته نگه دارید.

بازیافت زباله های غذایی : ساختن محصول ثانویه از زباله

 

در سال های 17-2016، بر اساس مبانی ملی مواد زائد غذایی، 7.3 میلیون تن پسماند غذایی ایجاد کردیم. این برای پر کردن بیش از 13000 استخر شنای المپیک کافی است.

این امر نه تنها با هزینه های عمده اقتصادی و اجتماعی همراه است. بلکه تجزیه ضایعات مواد غذایی در محل دفن زباله منجر به ترشح گازهای گلخانه ای مانند دی اکسید کربن (CO2) و متان می شود. گزارشی از طرف وزارت محیط زیست و انرژی محاسبه کرده است که پسماندهای جامد فقط از سال 2014، در معادل 9 میلیون تن متان و CO2 تولید می کنند. اقدامی که مستقیماً پتانسیل گرمایش جهانی آلاینده ها را با هم مقایسه می کند. بخش عمده ای از این انتشارات مستقیماً از مواد زائد مواد غذایی پوسیده در محل دفن زباله حاصل می شود.

تأثیرات ضایعات مواد غذایی در مقیاس جهانی بسیار زیاد است. طبق گزارش موسسه جهانی، منابع ایالات متحده آمریکا و چین دو رتبه برتر ساطع کننده کربن در جهان هستند.

بهترین راه برای به حداقل رساندن زباله های غذایی، اجتناب از تولید آن است. در حالی که نمی توانیم اطمینان حاصل کنیم که تمام محصولات ما خورده شده اند. اما می توانیم ضایعات مواد غذایی را به منابع با ارزشی از جمله کود، انرژی و یک سری محصولات نوآور تبدیل کنیم. از داروسازی گرفته تا مصالح ساختمانی.

بازیافت زباله های غذایی : کمپوست کردن

یکی از بهترین و ساده ترین راه حل ها برای استفاده از زباله های تر و بازیافت زباله های غذایی، تبدیل آن ها به کود غنی از مواد مغذی است. زباله ها طی فرآیند طبیعی و توسط باکتری ها تجزیه و به مواد آلی پوسیده ای تبدیل می شوند که به آن گیاه خاک (Humus) و یا کمپوست گفته می شود.

کمپوست ها به دلیل اینکه محصولات ارزشمندی برای خاک و تقویت خاک هستند، در کشاورزی بیولوژیک کاربرد فراوانی دارند. در فرآیند تجزیه پسماند تر توسط باکتری ها دما به ۶۰ درجه سانتی گراد و یا حتی بیشتر می رسد. به همین دلیل، مدت زیادی زمان می برد که باعث تولید تخم لارو گردیده و عوامل بیماری زا را از بین ببرد. نتیجه این فرایند تولید کمپوست سالم است، که می توان بدون نگرانی از آن را برای تقویت خاک استفاده کرد.

بازیافت زباله های غذایی-کمپوستتهیه کمپوست از زباله به دو روش زیر انجام می شود:

  • روش بی هوازی یا فرآیند تخمیرداغ
  • کودسازی به روش مکانیکی

کمپوست خانگی ضایعات مواد غذایی را در محیطی که اکسیژن زیادی در آن وجود دارد بازیافت می کند. قارچ ها و باکتری ها، پروتئین ها، چربی ها و کربوهیدرات های موجود در زباله ها را به کمپوست و CO2 تجزیه می کنند.

کمپوست منبع خوبی است که می تواند به رشد بهتر میوه ها و سبزیجات ، گلها و حتی گیاهان خانگی کمک کند. به باغبانان و کشاورزان اجازه می دهد آب کمتری استفاده کنند. ایجاد کمپوست به جای قرار دادن زباله های غذایی در محل دفن زباله، تأثیر زیادی در گرم شدن کره زمین نیز دارد. وقتی مواد زائد مواد غذایی در محل های دفن زباله تجزیه می شوند، باعث تولید متان می شوند. این عملیات مانند یک گاز گلخانه ای 72 برابر قوی تر از دی اکسید کربن است.

روش انجام کمپوست

 در مناطق روستایی و ییلاق ها جمع آوری زباله مرتب انجام نمی شود. می توان به راحتی زباله ها را به کود تبدیل کرد. فقط کافی است که چاله ای حفر کرده و زباله های ارگانیک که خودتان تولید کرده اید را درون این چاله بریزید. بعد از پر شدن چاله، روی آن را با خاک بپوشانید و اجازه بدید ۵ الی ۶ ماه در این حالت بماند. سپس بعد از گذشت مدتی می توان از آن به عنوان کود استفاده کرد. در اروپا مخزن هایی ساخته شده که به ما کمک می کند تا این نوع کود را در آپارتمان و در آشپزخانه خودمان تولید کنیم.

هنگامی که از تجزیه، مواد آلی آزاد می شود، CO2 به عنوان گاز گلخانه ای در نظر گرفته نمی شود. گیاهان در طول زندگی خود CO2 را از جو جذب می کنند و این CO2 هنگام تجزیه به راحتی به جو باز می گردد. بنابراین این یک فرآیند خنثی از کربن است. شما می توانید کمپوست آماده را برای مصارف خانگی یا کشاورزی خریداری کنید. همچنین ماشین آلات تجاری بازیافت زباله های غذایی، که می تواند باعث کاهش اتلاف مواد غذایی در تولید شود را نیز خریداری کنید.

تسهیلات هضم بیولوژیکی

تسهیلات هضم بیولوژیکی در مقیاس بزرگ که توسط شرکت های تاسیساتی اداره می شوند. از هضم کننده زیستی مهر و موم شده استفاده می کنند که اکسیژن در آن به حداقل می رسد. فرآیندی که هضم بی هوازی نامیده می شود. علاوه بر ضایعات مواد غذایی و مواد آلی مانند قلمه های درختان، هضم کننده های زیستی می توانند زباله های شهری و برخی زباله های صنعتی را پردازش کنند.

بازیابی انرژی از طریق بازیافت زباله های غذایی

از ضایعات مواد غذایی تا سوخت :

پسماندهای غذایی می توانند از طریق فرآیندهای اتلاف به انرژی، انرژی پایدار تولید کنند. وقتی از زباله های آلی برای تولید برق یا گرما استفاده می شود، اتلاف به انرژی به عنوان انرژی تجدید پذیر دسته بندی می شود. گازهای گلخانه ای مانند CO2، متان و اکسید نیتروژن تولید می شود. بنابراین باید اقدامات لازم با استفاده از فن آوری های مختلفی که در دسترس است برای کاهش این آلایندگی ها انجام شود.

حدود 130 سایت دفن زباله در استرالیا متان را از ضایعات مواد غذایی پوسیده برای تولید برق در نیروگاه های گازسوز بدست می آورند. در یک روش کارآمد برای گرفتن متان، از هضم بیولوژیکی بی هوازی برای تبدیل ضایعات تجاری مواد غذایی به انرژی استفاده می شود.

آمارهای اداره محیط زیست و انرژی:

نشان می دهد که در 2014/15/15 ، 22 درصد از مواد زائد مواد غذایی استرالیا، بیشتر از طریق کمپوست، بازیافت شده است. 16 درصد برای بازیابی انرژی، عمدتا از طریق جذب متان در محل های دفن زباله استفاده شده است. سرمایه گذاری در امکانات هضم زیستی بیشتر می تواند باعث کاهش بیشتر ضایعات غذا شود.

بازیافت زباله های غذایی : ساخت مواد کاربردی

میوه ها و سبزیجات بیشترین میزان هدر رفت را در بین محصولات غذایی دارند. سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد تخمین می زند که در سطح جهان، 45 درصد میوه و سبزیجات در طول زنجیره تأمین هدر می رود. اما با کمی دانش شیمی، زیست شناسی و مهندسی، ضایعات را می توان به محصولات عملکردی و با ارزش دوباره پردازش کرد.

محققان در حال حاضر در حال بررسی چگونگی استفاده از الیاف موجود در سبزیجات ریشه ای در بتن فوق العاده قوی هستند. هم چنین نحوه استفاده از دانه های انبه برای ساخت موم تخته موج سواری هستند. پوسته برنج به دلیل داشتن سیلیس، محصول همه کاره دیگری است و کاربردهای مختلفی مانند سیمان، عایق ها، جاذب ها و مواد ساختمانی مختلف دارد.

همچنین می توان آنها را با شیشه آسیاب کرد تا آجرهای سبک و مقاوم در برابر آتش و موریانه ایجاد شود.

بازیافت زباله های غذایی یا پردازش ضایعات : از داروها گرفته تا پلاستیک های زیستی

میوه ها و سبزیجات سرشار از مواد مغذی هستند و نه فقط مقادیر خوراکی!

قسمت های دور ریخته شده میوه ها و سبزیجات (مانند پوست، تفاله و برگ) اغلب غنی از مواد شیمیایی فعال و ترکیبات شیمیایی تولید شده توسط گیاهان هستند. این عصاره ها می توانند در مکمل های غذایی، دارویی و مواد نگهدارنده غذا استفاده شوند. که از هدر رفتن بیشتر مواد غذایی جلوگیری می کنند. عصاره ها و روغن های حاصل از ضایعات غذا نیز می توانند در مواد آرایشی با ارزش استفاده شوند.

محققان در حال حاضر در حال بررسی مزایای پیشگیری از سرطان  توسط پوست پرتقال هستند.بازیافت زباله های غذایی ضایعات پلاستیک های زیستی

بازیافت زباله های غذایی برای پلاستیک های زیستی

سیب زمینی از دیگر موادی است که ضایعات آن قابل استفاده است. مبارزه با پسماندهای غذایی CRC در حال بررسی استفاده از ضایعات سیب زمینی برای ایجاد مکمل های سلامتی و پلاستیک های زیستی است. که پلاستیک تولید شده از منابع تجدید پذیر هستند و می توانند برای بسته بندی، پوشش و چسب استفاده شوند.

مواد شیمیایی اساسی مورد نیاز برای ایجاد پلاستیک های زیستی شامل انواع کربوهیدرات ها، چربی ها و فیبر سلولزی است. که می تواند با استفاده از روش هایی مانند خشک کردن یخ زده و فناوری موج شوک هیدرودینامیکی از ضایعات مواد غذایی استخراج شود. محققان دانشگاه جنوب کوئینزلند در حال آزمایش این روش ها بر روی ضایعات میوه های گرمسیری هستند.

فواید تبدیل ضایعات مواد غذایی به پلاستیک های زیستی

نه تنها می تواند باعث کاهش اتلاف مواد غذایی و ضایعات پلاستیکی شود. بلکه می تواند میزان انتشار گازهای گلخانه ای مرتبط با تولید پلاستیک را نیز به حداقل برساند. از ترکیبات استخراج شده از ضایعات مواد غذایی حتی می توان برای ایجاد سوخت های زیستی مایع مانند بیودیزل و بیواتانول استفاده کرد. از سوخت های زیستی می توان برای پخت و پز ، گرمایش و تولید برق استفاده کرد. اما عمدتا در استرالیا برای تأمین سوخت اتومبیل های دارای آلایندگی کمتر از بنزین یا دیزل معمولی استفاده می شود.

در حالی که محققان و صنعت همچنان به ایجاد روش های ابتکاری برای تبدیل ضایعات مواد غذایی ادامه می دهند، اولویت اول همچنان جلوگیری از هدر رفتن مواد غذایی است.

در این راستا، می توانید به مقالات مرتبط با موضوع فرایند بازیافت و ضدعفونی پساب کارخانجات، به سایر مقالات سایت با عنوان تصفیه و ضدعفونی پساب کارخانجات نساجی و کاغذسازی مراجعه فرمایید.

منبع جهت مطالعه بیشتر :

https://www.science.org.au/curious/earth-environment/transforming-food-waste-making-something-out-rubbish

6 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست