صنایع آرال شیمی: تولید کننده انواع ضدعفونی کننده و شوینده های تخصصی صنعتی

کشت‌ های پرسود با سرمایه کم کدامند؟

19 خرداد 1404 10 بازدید بدون دیدگاه
کشت های پر سود با سرمایه کم

کشت‌ پرسود با سرمایه کم: زعفران، زرشک، موسیر، آلوئه‌ورا و قارچ

رویای راه‌اندازی یک کسب و کار شخصی و رسیدن به استقلال مالی، شاید بارها از ذهن شما هم گذشته باشد. اگر به طبیعت و کشاورزی علاقه دارید اما فکر می‌کنید برای شروع حتما به سرمایه هنگفت و زمین‌های وسیع نیاز است، این مطلب می‌تواند نگاه شما را تغییر دهد. امروزه، ایده های کشاورزی با سرمایه کم زیادی وجود دارد که با کمی همت، دانش و برنامه‌ریزی می‌توانند به یک منبع درآمد پایدار تبدیل شوند. در این راهنمای جامع، قصد داریم شما را با چند محصولات کشاورزی پرسود که نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه زیادی ندارند، آشنا کنیم: از طلای سرخ یعنی زعفران گرفته تا زرشک مقاوم، موسیر باارزش، آلوئه‌ورای همیشه‌سبز و قارچ‌های پربازده. هدف ما ارائه اطلاعاتی کاربردی برای کسب درآمد از کشت پرسود با سرمایه کم است، با ما همراه باشید.


همچنین بخوانید:

♣ سودمندترین روش های کاشت زعفران و برداشت گل زعفران

♣ همه چیز درباره قارچ دنبلان کوهی | پرورش قارچ ترافل در منزل و گلخانه


پتانسیل‌ها و چالش‌های کشت پرسود با سرمایه کم:

شاید این سوال برایتان پیش بیاید که آیا واقعا می‌توان با سرمایه اندک در کشاورزی به موفقیت رسید؟ پاسخ مثبت است، اما این مسیر، ظرافت‌ها و چالش‌های خاص خودش را دارد.

«سرمایه کم» در کشاورزی دقیقا یعنی چقدر؟

وقتی از سرمایه کم در کشاورزی صحبت می‌کنیم، منظورمان این نیست که بدون هیچ پولی می‌توان کار را شروع کرد، اما قطعا نیازی به ده‌ها یا صدها میلیون تومان سرمایه اولیه هم نداریم. بسته به نوع کشت و مقیاسی که در نظر دارید، این سرمایه کم می‌تواند از چند میلیون تومان برای سود پرورش قارچ در منزل یا کاشت موسیر در مقیاس کوچک شروع شود و تا چند ده میلیون تومان متغیر باشد.

 

کشاورزی با سرمایه کم

خبر خوب این است که فرصت‌های زیادی برای کارآفرینان خرد در این حوزه وجود دارد. اگر زمین کوچکی دارید، می‌توانید به سراغ بهترین کشت در زمین کوچک بروید که بازدهی بالایی در واحد سطح دارد. حتی اگر زمین هم ندارید، نگران نباشید! پرورش قارچ در منزل با کمترین هزینه یا راه‌اندازی یک گلخانه کوچک برای محصولاتی مثل آلوئه‌ورا می‌تواند گزینه‌های جذابی باشند. کلید موفقیت در کسب درآمد از کشاورزی با سرمایه کم، در نوآوری، یادگیری مداوم، مدیریت هوشمندانه منابع محدود (آب، فضا، سرمایه) و البته پیدا کردن راه‌های خلاقانه برای بازاریابی و فروش محصول است.

چالش‌های شروع کار با جیب خالی و راه‌های غلبه بر آن‌ها

طبیعی است که شروع هر کاری، به خصوص با سرمایه محدود، با چالش‌هایی همراه باشد. یکی از اولین مشکلات، دسترسی به دانش فنی و اطلاعات به‌روز است. خوشبختانه امروزه با وجود اینترنت، کتاب‌های آموزشی و مراکز ترویج کشاورزی، می‌توان این خلا را تا حد زیادی پر کرد. چالش دیگر، تامین نهاده‌های اولیه با کیفیت و قیمت مناسب (مثل بذر، پیاز، کمپوست، یا پاجوش) است. در اینجا، تحقیق و پیدا کردن تامین‌کنندگان معتبر و منصف، بسیار مهم است.

 

کشت پر سود با سرمایه کم

مدیریت ریسک هم بخش جدایی‌ناپذیر کشاورزی است. آفات، بیماری‌ها، و نوسانات قیمت بازار می‌توانند برنامه‌های شما را به هم بریزند. برای مقابله با این موارد، باید از همان ابتدا به فکر روش‌های پیشگیری و کنترل کم‌هزینه مانند استفاده از روش‌های بیولوژیک به جای سموم گران‌قیمت و همچنین متنوع‌سازی محصولات یا پیدا کردن بازارهای باثبات‌تر باشید.

و در نهایت، بازاریابی و فروش محصول، به خصوص برای تولیدکنندگان کوچک، می‌تواند یک چالش بزرگ برای کشت پرسود باشد. اما با کمی خلاقیت، مثل فروش مستقیم به مصرف‌کننده، همکاری با فروشگاه‌های محلی، یا استفاده از ظرفیت شبکه‌های اجتماعی، می‌توان بر این مشکل هم غلبه کرد.

چطور بهترین محصول را برای زمین کوچکمان انتخاب کنیم؟

انتخاب محصول مناسب، اولین و شاید مهم‌ترین قدم برای موفقیت در کشت پرسود با سرمایه کم است. برای اینکه بهترین کشت در زمین کوچک را متناسب با شرایط خودتان انتخاب کنید، باید چند سوال اساسی از خودتان بپرسید:

  • چقدر سرمایه در اختیار دارید؟
  • چه مقدار زمین یا فضا در اختیار دارید؟
  • دسترسی شما به آب چگونه است؟
  • شرایط آب و هوایی منطقه شما چگونه است؟
  • چقدر دانش و علاقه به یک محصول خاص دارید؟
  • بازار فروش و پتانسیل سودآوری محصول در منطقه شما چگونه است؟

5 ایده برتر کشت پرسود: زعفران، زرشک، موسیر، آلوئه‌ورا و قارچ

حالا که با کلیات کار آشنا شدیم، بیایید نگاهی دقیق‌تر به پنج گزینه جذاب برای کشت پرسود با سرمایه کم بیندازیم و ببینیم هر کدام چه ویژگی‌هایی دارند.

مقایسه سرمایه، سود و سختی کار این پنج محصول

برای اینکه انتخاب راحت‌تری داشته باشید، خوب است این پنج محصول را در چند شاخص کلیدی با هم مقایسه کنیم.

الف) زعفران:

زعفران، یا همان طلای سرخ، نیاز به خرید پیاز در سال اول دارد که بخش اصلی هزینه اولیه کشت پرسود با سرمایه کم را تشکیل می‌دهد، اما از سال‌های بعد این هزینه حذف می‌شود. نیاز آبی بسیار کمی دارد و برای مناطق خشک و نیمه‌خشک ایده‌آل است. کار اصلی آن در زمان کاشت و برداشت گل است. سود کشت زعفران با سرمایه کم می‌تواند بسیار خوب باشد، به خصوص اگر محصول باکیفیتی تولید کنید و بتوانید آن را خوب بفروشید. اما رسیدن به اوج باردهی چند سالی طول می‌کشد.

کشت سودآور زعفران

ب) زرشک:

زرشک بی‌دانه نیز گیاهی بسیار مقاوم به کم‌آبی و شرایط سخت است. نحوه کاشت زرشک و سودآوری آن به گونه‌ای است که پس از کاشت نهال، نیاز به مراقبت زیادی ندارد و از سال سوم چهارم به بار می‌نشیند و درآمد کاشت زرشک و زعفران می‌تواند مکمل خوبی برای هم باشد.

کشت سودآور با زرشک

ج) آلوئه ورا:

کشت آلوئه ورا و بازار فروش آن نیز در سال‌های اخیر به دلیل مصارف زیاد این گیاه در صنایع آرایشی بهداشتی و خوراکی، بسیار پررونق شده است. هزینه اولیه پرورش آلوئه‌ورا شامل خرید پاجوش و آماده‌سازی بستر است و می‌توان آن را در زمین کوچک یا حتی گلدان‌های بزرگ و گلخانه‌های کوچک پرورش داد.

 

کشت آلوئه ورا

د) موسیر:

موسیر هم گیاهی مقاوم و باارزش برای کشت پرسود است. کاشت موسیر در مقیاس کوچک و درآمد آن به دلیل بازار خوب برای موسیر تازه و خشک، قابل توجه است و می‌توان آن را با سرمایه اولیه نسبتا کمی شروع کرد. این گیاه نیاز به مراقبت چندانی ندارد و در برابر آفات و بیماری‌ها نیز تا حد زیادی مقاوم است. همچنین موسیر به دلیل خواص دارویی و کاربرد گسترده در صنایع غذایی، هم در بازار داخلی و هم صادراتی تقاضای بالایی دارد. با برنامه‌ریزی مناسب و بازاریابی هدفمند، می‌توان از کاشت موسیر به سود اقتصادی خوبی دست یافت.

 

کشت سودمند موسیر

ه) قارچ:

و اما پرورش قارچ دکمه‌ای، صدفی یا ترایفل، یکی از بهترین گزینه‌ها برای فضاهای بسته و کنترل شده است. آموزش پرورش قارچ در خانه با کمترین هزینه به شما نشان می‌دهد که با تهیه کمپوست آماده و اسپان یا بذر قارچ و فراهم کردن شرایط دمایی و رطوبتی مناسب، می‌توانید در مدت کوتاه حدود دو ماه، چندین بار محصول برداشت کنید. سود پرورش قارچ در منزل می‌تواند بسیار جذاب باشد، به شرطی که اصول کار را خوب یاد بگیرید و بازار فروش کوچکی هم برای خودتان پیدا کنید.

 

کشت و پرورش قارچ دکمه ای

کدام کشت برای شما مناسب‌تر است؟

حالا با این اطلاعات، چطور تصمیم بگیریم؟ اگر در منطقه‌ای با آب و هوای خشک و نیمه‌خشک زندگی می‌کنید و به دنبال محصولی با ارزش صادراتی بالا و نیاز آبی کم هستید، زعفران و زرشک می‌توانند گزینه‌های بسیار خوبی برای شما باشند. این دو گیاه، جزو گیاهان پرسود برای کاشت در این مناطق محسوب می‌شوند. اگر فضای بسته‌ای مثل یک انباری، زیرزمین یا حتی یک اتاق بلااستفاده در خانه دارید و به دنبال یک کار زودبازده هستید، پرورش قارچ را امتحان کنید.

برای کسانی که در مناطق گرمسیری و نیمه‌گرمسیری زندگی می‌کنند یا امکان راه اندازی گلخانه کوچک را دارند، آلوئه‌ورا با بازار رو به رشدش می‌تواند انتخاب هوشمندانه‌ای باشد. و اگر به دنبال گیاهی مقاوم، با نیاز آبی متوسط و بازار خوب برای مصارف دارویی و خوراکی هستید، موسیر را هم در نظر بگیرید. البته، همیشه می‌توانید با شروع کوچک و حتی ترکیب چند کشت مختلف، ریسک خود را کاهش داده و درآمدتان را متنوع کنید.

زعفران؛ از کاشت تا سودآوری

زعفران، این ادویه گران‌بها و خوش‌عطر و رنگ، یکی از بهترین گزینه‌ها برای کشت پرسود با سرمایه کم در مناطق مستعد ایران است. بیایید نگاهی دقیق‌تر به مراحل کار بیندازیم.

آموزش کشت زعفران با سرمایه کم؛ مراحل کلیدی از خاک تا گل

اولین قدم در آموزش کشت زعفران با سرمایه کم، انتخاب و تهیه پیاز مناسب است. پیاز زعفران باید سالم، بدون بیماری و آفت، و با اندازه مناسب باشد. بهترین زمان برای کاشت پیاز زعفران، از اواخر مرداد تا اواخر شهریور است. زمین مورد نظر باید زهکشی خوبی داشته باشد و قبل از کاشت، به خوبی شخم زده و با کود دامی پوسیده تقویت شود. پیازها معمولا در عمق 15 تا 20 سانتی‌متری و با فاصله حدود 10 تا 15 سانتی‌متر از هم کاشته می‌شوند.

 

کشت زعفران

یکی از بزرگترین مزایای زعفران، نیاز آبی بسیار کم آن است. اولین آبیاری معمولا در اواخر مهرماه و قبل از گلدهی انجام می‌شود و آبیاری‌های بعدی نیز بسته به میزان بارندگی و نوع خاک، با فواصل زیاد صورت می‌گیرد. وجین علف‌های هرز و مبارزه با آفات و بیماری‌ها، که خوشبختانه در زعفران نسبت به سایر محصولات کمتر است، از دیگر مراحل داشت محصول است. برحسب منطقه جغرافیایی، از اواخر مهر تا اواخر آبان، گل‌های زیبای بنفش زعفران ظاهر می‌شوند. برداشت گل‌ها باید صبح زود و قبل از باز شدن کامل آنها انجام شود. پس از برداشت، کلاله‌های قرمز رنگ با دقت از سایر اجزای گل جدا شده و به روش صحیح خشک می‌شوند.

حساب و کتاب کشت زعفران: هزینه اولیه و سودآوری در 1000 متر مربع

حالا بیایید ببینیم سود کشت زعفران با سرمایه کم چقدر می‌تواند باشد. فرض کنیم می‌خواهیم در 1000 متر مربع زعفران بکاریم. بخش اصلی هزینه اولیه کشت زعفران با سرمایه کم، مربوط به خرید پیاز است. مقدار پیاز مورد نیاز برای این مساحت، بسته به روش کاشت، حدود 500 تا 1000 کیلوگرم است. هزینه‌های دیگر شامل آماده‌سازی زمین، هزینه‌های کارگری برای کاشت و برداشت، و مقدار کمی آب‌بها است.

درآمد کاشت زعفران از سال دوم به بعد شروع می‌شود و در سال‌های سوم و چهارم به اوج خود می‌رسد و تا سال هفتم یا هشتم ادامه دارد. میزان برداشت محصول خشک در 1000 متر مربع، به طور متوسط می‌تواند بین 0.5 تا 1.5 کیلوگرم باشد. با توجه به قیمت بالای زعفران در بازار، درآمد کاشت زعفران می‌تواند بسیار قابل توجه و وسوسه‌انگیز باشد. البته باید نوسانات قیمت و هزینه‌های خشک کردن و بسته‌بندی را هم در نظر گرفت.

آلوئه‌ورا و قارچ؛ بازدهی سریع در فضای محدود

اگر زمین کشاورزی ندارید یا فضای شما محدود است، نگران نباشید! کشت آلوئه ورا و بازار فروش رو به رشد آن، و همچنین سود پرورش قارچ در منزل، می‌توانند گزینه‌های فوق‌العاده‌ای برای شما باشند.

آموزش پرورش‌دادن قارچ در خانه با کمترین هزینه

پرورش قارچ در خانه با کمترین هزینه یکی از جذاب‌ترین ایده های کشاورزی با سرمایه کم است. قارچ‌های خوراکی مثل دکمه‌ای یا صدفی را می‌توان به راحتی در یک انباری، زیرزمین، یا حتی یک اتاق کوچک در آپارتمان پرورش داد. اولین قدم، انتخاب نوع قارچ و تهیه بذر آن و بستر کشت است. برای شروع، بهتر است از کمپوست آماده و پاستوریزه شده استفاده کنید که ریسک آلودگی کمتری دارد.

 

کشت پرسود انواع قارچ

پس از اینکه اسپان را با کمپوست مخلوط کردید و در کیسه‌های پلاستیکی یا جعبه‌های مخصوص ریختید، باید شرایط محیطی مناسب را فراهم کنید. این شرایط شامل دمای کنترل شده معمولا بین 15 تا 25 درجه سانتی‌گراد بسته به مرحله رشد، رطوبت حدود 80 تا 95 درصد، تهویه مناسب و تاریکی در مرحله رشد میسلیوم یا همان ریشه‌دوانی قارچ و سپس نور کم در مرحله ظهور کلاهک‌ها است.

با رعایت این شرایط، معمولا پس از حدود 3 تا 4 هفته، اولین جوانه‌های قارچ ظاهر می‌شوند و می‌توانید اولین چین محصول را برداشت کنید. از هر بستر کشت می‌توان چندین بار، معمولا 3 تا 5 چین، محصول برداشت کرد. هزینه اولیه پرورش قارچ شامل خرید اسپان، کمپوست و شاید یک دستگاه رطوبت‌ساز کوچک و دماسنج است. با توجه به قیمت خوب قارچ در بازار و امکان برداشت چندین محصول در سال، سود پرورش قارچ در منزل می‌تواند بسیار رضایت‌بخش باشد.

آلوئه‌ورا ؛ گیاه هزاردرمان

کشت آلوئه‌ورا و بازار فروش رو به گسترش آن، یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای کشت گیاهان دارویی پرسود با سرمایه کم است. این گیاه مقاوم و همیشه‌سبز را می‌توان هم در زمین کوچک و هم در گلدان‌های بزرگ در آپارتمان یا گلخانه‌های کوچک پرورش داد. تکثیر آلوئه‌ورا معمولا از طریق پاجوش‌هایی که در کنار گیاه مادری رشد می‌کنند، انجام می‌شود. این گیاه به خاک با زهکشی خوب، آبیاری منظم اما نه زیاد (چون به غرقابی حساس است) و نور کافی نیاز دارد.

کشت پرسود آلوئه ورا

بازار فروش برگ آلوئه‌ورا و ژل شفاف داخل آن بسیار داغ است. از این ژل در صنایع آرایشی بهداشتی برای تهیه کرم‌ها، لوسیون‌ها، شامپوها، صنایع غذایی برای تهیه نوشیدنی‌ها و دسرها و حتی برای مصارف دارویی استفاده می‌شود. هزینه اولیه پرورش آلوئه‌ورا شامل خرید پاجوش و آماده‌سازی خاک یا گلدان است. با توجه به اینکه هر گیاه آلوئه‌ورا به طور مرتب پاجوش تولید می‌کند و برگ‌های آن نیز پس از حدود یک تا دو سال قابل برداشت هستند، درآمدزایی از این گیاه می‌تواند به صورت مستمر ادامه داشته باشد.

زرشک و موسیر؛ گیاهان مقاوم در کشت پرسود

برای کسانی که در مناطقی با محدودیت آب زندگی می‌کنند، کشت گیاهان دارویی پرسود با سرمایه کم که مقاومت خوبی به خشکی دارند، می‌تواند یک انتخاب هوشمندانه باشد. زرشک و موسیر دو نمونه عالی از این گیاهان هستند.

نحوه کاشت زرشک؛ از انتخاب نهال تا برداشت یاقوت‌های سرخ

زرشک، به خصوص زرشک بی‌دانه که بازارپسندی بسیار بالایی دارد، یکی از محصولات استراتژیک ایران است. نحوه کاشت زرشک و سودآوری آن برای کشاورزان در مناطق خشک و نیمه‌خشک بسیار جذاب است. این گیاه مقاومت فوق‌العاده‌ای به کم‌آبی، شوری خاک و شرایط سخت محیطی دارد. کاشت زرشک معمولا از طریق نهال انجام می‌شود و پس از حدود 3 تا 4 سال به باردهی اقتصادی می‌رسد.

برداشت زرشک در پاییز و معمولا با بریدن شاخه‌های حامل خوشه انجام می‌شود و سپس خوشه‌ها را در محلی سایه و با تهویه خوب خشک می‌کنند. درآمد کاشت زرشک و زعفران به دلیل نیازهای آبی مشابه و همزمانی نسبی در برخی عملیات، می‌تواند برای کشاورزان این مناطق یک سبد درآمدی خوب ایجاد کند. بازار زرشک خشک، هم در داخل و هم برای صادرات، بسیار پررونق است.

کاشت موسیر در مقیاس کوچک

موسیر، این گیاه از خانواده پیاز و سیر، با طعم ملایم‌تر و خواص دارویی فراوان، یکی دیگر از گزینه‌های عالی برای کاشت موسیر در مقیاس کوچک و درآمد قابل توجه است. موسیر را می‌توان از طریق بذر یا پیازچه‌های کوچک تکثیر کرد. این گیاه به خاک با زهکشی خوب و آبیاری متوسط نیاز دارد و در بسیاری از مناطق ایران قابل کشت است. موسیر را می‌توان به صورت تازه به عنوان سبزی یا خشک شده به عنوان چاشنی و ادویه، به بازار عرضه کرد. با توجه به افزایش آگاهی مردم نسبت به خواص موسیر و کاربردهای متنوع آن در آشپزی و طب سنتی، بازار این محصول نیز رو به رشد است و می‌تواند سودآوری خوبی برای تولیدکنندگان کوچک داشته باشد.

کلام آخر:

در نهایت، انتخاب پنج کشت پرسود با سرمایه کم اولیه می‌تواند فرصت مناسبی برای شروع یک کسب‌وکار کشاورزی کوچک اما پربازده باشد. محصولاتی مانند زعفران، قارچ، موسیر، زرشک و آلوئه‌ورا، به دلیل نیاز کم به زمین، آب و سرمایه اولیه، گزینه‌های هوشمندانه‌ای برای افرادی هستند که به دنبال سودآوری بالا با ریسک پایین هستند. هرچند، باید درنظر داشت برای یک کشاورزی پر سود، باید بیماری ها و آفات را بخوبی کنترل کرد تا اتلاف محصول به حداقل برسد. صنایع آرال شیمی، همیار شما در کشاورزی پرسود است و محصولات قارچکش ارگانیک اگروسیب، برای ضدعفونی بذر و خاک، محصول سویل ساید برای ضدعفونی خاک پوششی بستر قارچ و محصول تقویت کننده و اکسیژن رسان پراکسیدین کشاورزی را ارائه می دهد.

سوالات متداول

1. آیا برای شروع این کشت‌ها حتما باید زمین شخصی داشته باشم؟

خیر، لزوما نه. اگر زمین شخصی ندارید، می‌توانید با اجاره یک قطعه زمین کوچک شروع کنید. همچنین، برخی از این کشت‌ها مانند پرورش قارچ یا حتی آلوئه‌ورا (در گلدان) را می‌توان در فضاهای بسیار کوچک و حتی در محیط خانه یا آپارتمان انجام داد.

 

2. حداقل سرمایه واقعی برای شروع هر یک از این 5 کشت چقدر است؟

این مبلغ کاملا به مقیاس کار شما و امکاناتی که در اختیار دارید بستگی دارد. برای پرورش قارچ در خانه ممکن است با کمتر از 5 تا 10 میلیون تومان هم بتوانید شروع کنید. برای کشت زعفران یا زرشک در 1000 متر مربع، هزینه اولیه ممکن است بین 15 تا 30 میلیون تومان یا بیشتر باشد.

 

 

3. کدام یک از این محصولات سریع‌ترین بازدهی و کدام یک بالاترین سود بلندمدت را دارد؟

پرورش قارچ معمولا سریع‌ترین بازدهی را دارد و در عرض چند ماه می‌توانید محصول برداشت کنید. آلوئه‌ورا نیز نسبتا زودبازده است. اما محصولاتی مانند زعفران و زرشک، اگرچه چند سال طول می‌کشد تا به اوج باردهی برسند، اما در بلندمدت و با توجه به قیمت بالای محصول و عمر اقتصادی طولانی، می‌توانند سودآوری بسیار بالایی داشته باشند.

4. مهمترین ریسک کشت پرسود برای یک فرد مبتدی با سرمایه کم چیست؟

بله، در بسیاری از موارد، دولت و جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید ملی، ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، و توسعه کشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌بر، تسهیلات و وام‌هایی با شرایط مناسب در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند.

 

 

5. آیا تسهیلات یا وام‌های دولتی برای حمایت از این نوع کشت‌های کوچک مقیاس وجود دارد؟

بله، در بسیاری از موارد، دولت و جهاد کشاورزی برای حمایت از تولید ملی، ایجاد اشتغال در مناطق روستایی، و توسعه کشت گیاهان دارویی و کم‌آب‌بر، تسهیلات و وام‌هایی با شرایط مناسب در اختیار کشاورزان قرار می‌دهند. برای اطلاع دقیق از این تسهیلات، بهتر است به مراکز جهاد کشاورزی منطقه خودتان مراجعه کنید.

 

اشتراک در
اطلاع از
guest

0 Comments
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x
موجود است، هم‌اکنون میتوانید سفارش دهید!
ناموجود!