لزوم استفاده از تیت گارد در سلامت پستان گاو

ضدعفونی پستان، گام مهمی در کنترل ورم پستان گاو در گله های شیری است. پوست پستان گاو می تواند منبع جمعیت باکتریایی باشد که در شیر خام یافت می شود. میزان ورم پستان و عفونت های داخل پستانی با افزایش تعداد باکتری ها در پوست پستان افزایش می یابد. از این رو یکی از اقدامات اساسی برای پیشگیری از ورم پستان گاو، استفاده از محلول ضدعفونی کننده نوک پستان دام یا پری دیپ است. در این مقاله، انواع تیت گارد و نحوه استفاده از آن ارائه شده و محصول سیف تیت گارد شرکت آرال شیمی، به عنوان محلول شستشو و ضدعفونی پستان دام معرفی خواهد شد.

ضرورت ضدعفونی پستان با استفاده از تیت گارد

عفونت، اصلی ترین دلیل ورم پستان است که انواع مختلفی داشته و هر ساله خسارات زیادی را به دامداران وارد می کند. خسارات ناشی از ورم پستان، گاهی می تواند آنقد زیاد باشد که کل سرمایه دامدار را به خطر اندازد. نشانه هاى بیمارى ورم پستان، در مراحل ابتدایی شامل سفتی، قرمزی و التهاب پستان است. در شرایط حاد علائم عفونت پستانها در گاو شامل زخم ماستیت، عفونت خونی، بی اشتهایی و آتروفی است و حجم تولید شیر و کیفیت آن را کاهش می دهد.

نکات بهداشتى مهم براى جلوگیرى از ‌ورم پستان

انتخاب محصول مناسب و اعمال موثر محلول ضدعفونی سرپستانک های دستگاه شیر دوش، موجب محافظت و التیام پستانک دام پس از قرار گرفتن در معرض فشار دستگاه‌های شیردوشی می شود. ضدعفونی پستانک ها با استفاده از تیت گارد، نه تنها دام را در برابر بیماری‌های مختلف از جمله ورم پستان محافظت می‌کند، بلکه منجر به تولید شیر بیشتر می‌شود. سایر نکات بهداشتی مهم برای جلوگیری از ورم پستان به شرح زیر است:

  • تمام شیردوش ها، باید همیشه هنگام دوشیدن از دستکش استفاده کنند.
  • تمام سرپستانک ها را قبل از شیردوشی از قبل در پری دیپ غوطه ور کنید.
  • همه شاخه های شیردوش باید بین همه گاوها استریل شوند.
  • برای هر گاو فقط از یک تکه حوله کاغذی استفاده کنید.
  • گاوها را پس از دوشش به مدت 30 دقیقه ایستاده نگه دارید.
  • گاوها را به دو گروه با تعداد سلول بالا و کم تقسیم کنید.
  • از یک پست دیپ غلیظ بر پایه ید استفاده کنید.
  • قبل از شیردوشی، سرپستانک ها را از قبل جدا کنید.
  • در حالی که گاوها در حال دوشیدن هستند از شلنگ های فشار در سالن استفاده نکنید.
  • اطاقک ها باید هر روز آهک پاشی شوند.
  • دم را کوتاه نگه دارید (بیشتر از قبل انجام شده است) و موها را با استفاده از نیزه از روی پستان بشویید.
  • هر مورد جدید را نمونه بگیرید.
  • از درزگیر پستانک در هنگام خشک شدن، همراه با یک لوله آنتی بیوتیک استفاده کنید.

کنترل بهداشتی پستان گاو با استفاده از تیت گارد، پری دیپ

تشخیص آزمایشگاهى ورم پستان

تشخیص ماستیت بر اساس مشاهدات بالینی یا اقدامات مستقیم/غیر مستقیم پاسخ التهابی به عفونت است، در حالی که تشخیص عفونت داخل پستانی بر اساس شناسایی و بررسی عوامل باکتریایی ورم پستان گاو است. تعداد سلول‌های سوماتیک، تست‌های تشخیصی رایج برای تشخیص ورم پستان تحت بالینی هستند. کشت و واکنش زنجیره ای پلیمراز می تواند در تشخیص عفونت داخل پستانی مفید باشد. با این حال، هر دو مزایا و معایب خود را دارند. تشخیص عامل باکتریایی که باعث عفونت داخل پستانی می شود می تواند به تعیین استراتژی های درمان و پیشگیری در مزرعه کمک کند، که به نوبه خود می تواند به کاهش بروز و شیوع آن کمک کند.


تشخیص ماستیت


جهت کسب اطلاعات بیشتر مقالات زیر را مطالعه بفرمایید:

استافیلوکوکوس و استرپتوکوک؛ عوامل بیماری زای ورم پستان گاو

شستشو و ضدعفونی دستگاه‌ شیردوشی

شرایط شیردوشی دام


انواع تیت گارد برای درمان ماستیت

انتخاب انواع تیت گارد ها بسته به ماده اولیه، غلظت و زمان و نحوه استفاده تغییر می کند. استفاده از تیت گاردها در درمان ورم پستانها در شیردهی گاو بسیار موثر است. عوامل عفونی در التهاب پستانها در گاوها تاحد بسیار زیادی توسط ضدعفونی با تیت گارد کنترل می شود. برای اثربخشی بهتر، در درجه نخست شناسایی پاتوژن های ماستیت ورم پستان گاوی بسیار مهم است و درجه دوم باید انواع تیت گارد را بشناسیم. در زیر انواع تیت گارد معرفی شده اند:

  • در یک تقسیم بندی برحسب ماده اولیه، تیت گاردها ممکن است ترکیبی از کلرهگزیدین، دی اکسید کلر، دیامین، ید، ید و اسید لاکتیک، اسید لاکتیک، اسید لاکتیک و کلرهگزیدین، اسید لاکتیک و پراکسید هیدروژن، و اسید لاکتیک و اسید سالیسیلیک باشد.
  • در یک طبقه بندی دیگر بر حسب غلظت، تیت گارد ها به دو نوع تیت گارد بدون چکه و با چکه تقسیم بندی می شوند.
  • در طبقه بندی برحسب زمان استفاده، انواع تیت گارد را می توان به دو دسته محلول ضدعفونی کننده سرپستانک گاو قبل از دوشش یا پری دیپ و محلول ضدعفونی کننده سرپستانک گاو پس از دوشش یا پست دیپ طبقه بندی کرد.
  • در طبقه بندی بر اساس نحوه استفاده، ضدعفونی سر پستانک گاو و دستگاه شیردوش را می توان با اسپری به شکل پاششی(تیت گارد) و یا به شکل غوطه وری (تیت دیپ) با استفاده از کاپ، انجام داد.

استفاده از تیت گارد به شکل غوطه وری با کاپ، پری دیپ

کلام آخر:                    

ورم پستان به دلیل کاهش تولید شیر، نیاز به دور ریختن شیر غیرطبیعی یا شیرهای حاوی آنتی بیوتیک، حذف زودرس، خدمات دامپزشکی و درمان ورم پستان گاو یکی از عمده ترین مشکلات تولید شیر و مشکلات اقتصادی پیش روی صنعت جهانی است. ورم پستان همچنین می تواند تأثیر نامطلوبی بر کیفیت شیر، سلامت و رفاه حیوانات داشته باشد. از این جهت قبل و بعد از شیردوشی باید در دامداری ها از انواع تیت گارد استفاده کرد. پری دیپ و پست دیپ در پیشگیری و درمان پستان موثر بوده و از التهاب پستان در گاو جلوگیری می کنند. تیت گارد تولیدی شرکت آرال شیمی با نام سیف تیت گارد، موثرترین محلول ضدعفونى سر پستانها ی گاو است که در مدت زمان تماس بسیار کوتاه، کلیه پاتوژن های بیماری زای روی سطح پوست دام را از بین می برد.

2 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • نجفی نژاد
    6 آذر 1401 8:44 ق.ظ

    مدت زمان خشک شدن این محصول چقدره؟ برای فواصل بین شیردوشی میپرسم. تشکر

    پاسخ
    • سلام به شما دوست عزیز،توصیه می گردد در رابطه نحوه مصرف محصول نوک پستان را پس از هر بار شیردوشی در محلول سیف تیت گارد در درون فنجان تیت فرو برده و پس از 15 دقیقه خشک شدن محلول بر روی نوک پستان عملیات ضدعفونی انجام شده و از ورود میکروارگانیسم ها به داخل بافت پستان جلوگیری می شود. سپاس از توجه شما.

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست