روش های پرورش حلزون در منزل
پرورش حلزون، که به عنوان هلیکشور شناخته می شود، یک روش پرسود است که در سراسر جهان رایج است. حلزون ها برای گوشت خود فروخته می شوند و در غذاهای محبوب اسکارگوت استفاده می شوند. برای راه اندازی و حفظ یک مزرعه پرورش حلزون سالم، باید مطمئن شد که گونه های مناسبی از حلزون ها تهیه شده اند. باید زیستگاه مناسبی را برای نگهداری حلزون ایجاد کرد و از سلامتی آن ها مراقبت کرد. در این مقاله به معرفی انواع حلزون روش های پرورش خانگی حلزون و حلزون درمانی پرداخته می شود.
مزیت های پرورش خانگی حلزون
پروش خانگی حلزون مزایای زیادی دارد که در زیر به چند مورد از آن اشاره شده است:
- حلزون بی صدا است. هیچ حیوان دیگری وجود ندارد که بتوانید در مزرعه ای به ساکت بودن حلزون ها نگهداری کنید.
- مدفوع حلزون بی بو است. این چیزی شبیه چیزی نیست که در یک خوکپزی یا مرغ دریافت میکنید. میتوانید حلزونها را در نزدیکی یا داخل فضاهای زندگی نگه دارید.
- این گوشت نه تنها خوشمزه است، بلکه سرشار از پروتئین، فسفر، کلسیم و آهن است.
- از آنجا که حاوی مقادیر کمی کلسترول، چربی و سدیم است، برای افرادی که مشکلات قلبی دارند عالی است و جایگزین بهتری برای گوشت قرمز است.
- کسب و کار پرورش حلزون پتانسیل بالایی در بازار دارد.
- آنها همچنین برای تولید لوازم آرایشی و سایر محصولات پوست استفاده می شوند.
- گوشت آنها حاوی ویتامین ها، مواد معدنی و دو اسید آمینه ضروری است: لیزین و آرژنین گوشت حلزون یکی از بهترین منابع این اسید آمینه است.
- از مزایای سلامتی احتمالی لیزین موجود در حلزون ها می توان به کاهش و از بین بردن تبخال و پیشگیری از علائم کمبود لیزین اشاره کرد.
- آرژنین همچنین در گوشت حلزون یافت می شود و به حفظ سلامت سیستم ایمنی و عملکرد هورمونی کمک می کند، رگ ها را گشاد و شل می کند، سیستم کلیوی سالم را تقویت می کند و بهبود زخم را تسهیل می کند.
- استفاده از حلزون طبی در حلزون تراپی
روش های پرورش حلزون در خانه و فضاهای داخلی
برای پرورش خانگی حلزون ها در یک محیط داخلی مانند پاسیو یا ایوان به وسایلی مانند لاستیک های قدیمی، طبل ها، جعبه ها، گلدان های سفالی و سبد نیاز است. آنها باید حاوی خاک هوموس یا کمپوستی باشند که به اندازه کافی نرم باشد تا حلزون ها بتوانند در آن حفاری کنند، تخم بگذارند و تخم ها را دفن کنند. پس از گذاشتن تخمحلزون، میتوان آنها را برداشت کرد و در ظروف کوچکتر پر از خاک مرطوب و لومی قرار داد. این جعبه های جوجه کشی به رشد بدون مانع جوجه ها کمک می کند.
- سیستم تایرهای انباشته: می توان از لاستیک های دور ریخته شده به عنوان لانه نسبتا ارزان استفاده کرد. می توان لاستیک های قدیمی را در یک پشته قرار داد و توری سیم مرغی را بین قسمت بالایی و دومی قرار داد. دو لاستیک پایین را با خاک لومی یا هوموسی پر کرد. نباید بیش از پنج حلزون مولد داخل لانه اضافه کرد.
- درامهای خالی حلزونی: قبل از نصب لانه های درام روغن، باید سوراخهای زهکشی در قسمت زیرین آن ایجاد شود و سپس با خاک مناسب تا عمق حدود 25 سانتیمتر پر گردد. یک درب مش سیمی قابدار و قابل حمل برای پوشش درام نصب شود. در هر ظرف حدود پنج یا شش حلزون مولد اضافه قرار گیرد. خاک باید همیشه مرطوب بماند.
- جعبه های تکی، دوتایی یا سه تایی: این جعبه ها روی پایه ها با سوراخ های زهکشی در پایین هستند که با 20 تا 25 سانتی متر خاک پر شده و برای جابجایی آسان و جابجایی تخم ها یا جوجه ها از یک لانه به لانه دیگر تا ارتفاع کمر قرار می گیرند.
- گلدان ها و سبدهای سفالی: این ارزان ترین و ساده ترین راه برای پرورش حلزون است. تنها نقطه ضعف این روش این است که باید خاک آلوده را به طور مرتب تمیز کرد تا از بوی نامطبوع و حلزون های آلوده جلوگیری شود. دقیقا مانند سایر سیستمها، خاک سیاه الک شده را باید به ظرف اضافه کرد و با یک درب توری قابدار جدا شونده پوشاند. باید اطمینان حاصل شود که بیش از سه تخم گذار اضافه نگردد.
چرخه زندگی حلزون ها
چهار مرحله اصلی چرخه حیات حلزون به شرح زیر است:
- تخم حلزون: یکی از ویژگیهای مهم در مورد حلزونهای اهلی این است که در شرایط مناسب، ممکن است حتی در فصول خشک نیز به تخمگذاری ادامه دهند. آنها همچنین به صورت دسته ای (حدود هشت عدد در هر خوشه) تخم می گذارند و در خاک دفن می کنند. دوره کمون متفاوت است اما معمولا بین 25 تا 35 روز طول می کشد.
- جوجه حلزون: این ها به شرایط مرطوب بیشتری نسبت به حلزون های بالغ نیاز دارند. خاک موجود در لانه آنها باید با تامین آب کافی در فواصل زمانی معین مرطوب نگه داشته شود. جوجه ها و بچه های حلزون با تراکم حدود 100 حلزون در هر متر مربع ذخیره می شوند.
- حلزون در حال رشد: هنگامی که آنها حدود سه ماهگی دارند، پرورش دهندگان باید به قلم های جداگانه با تراکم 30 تا 40 حلزون در هر متر مربع از سطح خاک منتقل شوند.
- حلزون تخم گذار: زمانی که از نظر جنسی بالغ شدند در سن 10 تا 12 ماهگی شروع به تخم گذاری می کنند. پرورش دهندگان باید به جعبه ها یا آغل هایی با حداکثر 15 حلزون در هر متر مربع منتقل شوند. حلزون های پرورش دهنده یا تخم گذار تا سن 18 ماهگی رشد می کنند.
انواع حلزون
بیش از 4000 گونه حلزون در آنجا وجود دارد که به طور کلی به عنوان حلزون های زمینی شامل حلزون باغی و حلزون خاکی، حلزون آبی (آب شیرین) و حلزون های دریایی طبقه بندی می شوند. بر اساس یک طبقه بندی دیگر، حلزون های دیگر شامل حلزون اسکارگو می باشد که نه تنها خاصیت دارویی دارد و به عنوان نوعی حلزون طبی استفاده می شوند، بلکه در آشپزی فرانسوی حلزون اسکارگو به عنوان یک بشقاب دریایی لذیذ به حساب می آید.
حلزون درمانی چیست؟
حلزون با حرکت بر روی پوست مخاط ترشح می کند. ترشح حلزون به دلیل ترکیبات خود دارای خواص فراوانی است و می تواند اثرات خوبی بر روی پوست نشان دهد.
از جمله اثراتی که ترشح حلزون بر روی پوست می گذارد می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- اگر پوست به هر دلیلی آسیب دیده است، استفاده از حلزون تراپی می تواند روند بهبود را تسریع کند و آسیب های پوستی سریعتر بهبود یابد.
- با استفاده از حلزون تراپی، التهاب پوست تا حد زیادی کاهش می یابد.
- اگر قسمتی از پوست در اثر اشعه ماوراء بنفش آسیب ببیند، با کمک حلزون درمانی به طور کامل درمان و ترمیم می شود.
- حلزون درمانی همچنین به حفظ رطوبت و نرمی پوست کمک می کند. لجن حلزون باعث می شود مولکول هایی که مسئول و نگه دارنده آب در پوست هستند رشد کنند و در نتیجه نرمی پوست حفظ شود.
- حلزون درمانی پوست را قادر می سازد تا در برابر عفونت ها مقاومت کند.
- حلزون درمانی قادر به انجام مزوتلیوما یا از بین بردن لک های صورت است.
- لکه های به جا مانده از جوش یا زخم روی پوست با حلزون درمانی با بالاترین کیفیت به راحتی پاک می شود و بعد از مدتی خواهید دید که پوست جوان و شفاف است.
- حلزون درمانی علاوه بر کمک به جوانسازی پوست در افزایش شفافیت و درخشندگی پوست نیز نقش دارد.
- برای بهبود چین و چروک هایی که روی پوست دیده می شود بسیار مفید است.
- آکنه را می توان به راحتی با حلزون درمانی درمان کرد.
پرورش حلزون در ایران:
چند سالی است که در کشور ما نیز پرورش خانگی حلزون، به عنوان یک شغل با درآمد خوب و با سرمایه اولیه پایین است. پرورش حلزون در گرگان، از سایر نقاط ایران بیشتر است. پرورش حلزون در گرگان، بیشتر از نوع پرورش حلزون آچاتینا است. زیرا هم بیشترین تخم گذاری را دارند و هم پایداری بالایی دارند. فروش حلزون در کشور بیشتر برای طب سنتی و استفاده در محصولات آرایشی بهداشتی است. قیمت حلزون، بسته به فصل پرورش و فراوانی تعداد آن متفاوت است. قیمت حلزون آچاتینا معمولا بالاتر از حلزون اسکارگو است.
کلام آخر:
فارم پرورش حلزون ممکن است در داخل منزل، در ساختمان هایی با آب و هوای کنترل شده یا در سیستم های بسته مانند تونل پلاستیکی یا گلخانه ها باشند. پرورش خانگی حلزون یکی از پرطرفدار ترین روش ها به منظور حلزون درمانی است. نظافت و بهداشت محیط نگهداری حلزون بسیار مهم است. لذا باید از ضدعفونی کننده های فودگرید و ارگانیک همچون داموسیب شرکت آرال شیمی بهره جست. از این ضدعفونی کننده ی بی خطر می توان برای نظافت کلیه سطوح مرتبط با حلزون استفاده کرد. نه تنها کلیه ی آلودگی های سطوح را از بین می برد بلکه تخم و لارو آفات حامل آلودگی را نیز از بین می برد.
-
داموسیب ضدعفونی کننده دام و طیور (پراستیک اسید 5 درصد)
700000تومان – 1370000تومان انتخاب گزینهها -
ضدعفونی کننده پراکسیدین فوداسیب(پراستیک اسید 15 درصد)
675000تومان – 1320000تومان انتخاب گزینهها -
ضدعفونی کننده دام و طیور: آرال بنزال
600000تومان – 2240000تومان انتخاب گزینهها -
ضدعفونی کننده دام و طیور: آرال گلوتار
800000تومان – 2860000تومان انتخاب گزینهها