بهترین شوینده های شیمیایی و طبیعی برای پاکسازی سطوح آشپزخانه
بهترین شوینده های شیمیایی و طبیعی برای پاکسازی سطوح آشپزخانه کدامند؟
سطوح آشپزخانه به دلیل تماس مستقیم با انواع چربی، لک و مواد غذایی مختلف روزانه نیاز به تمیزکاری و مراقبت دارند. اما از آنجا که این سطوح هر یک جنسهای مختلفی تشکیل شدهاند، باید ترکیبات شوینده مناسبی برای هر یک از آنها انتخاب کنیم. زیرا عدم توجه به این موضوع در بسیاری موارد باعث خراش، رنگ پریدگی و حتی پوسیدگی میشود. بنابراین در این مطلب برای آگاهی بیشتر، راهنمایی جامع برای انتخاب انواع مواد شوینده شیمیایی و طبیعی قابل استفاده برای سطوح چوبی، سنگی، فلزی و شیشهای در آشپزخانه را ارائه میکنیم.
همچنین بخوانید:
♣ 12 ترکیبات خطرناک شوینده ها که باید از آنها دوری کنید!
♣ شوینده ضدعفونی کننده چیست و چگونه بهترین نوع آن را انتخاب کنیم؟
انواع شوینده های مناسب سطوح مختلف آشپزخانه
سطوح آشپزخانه به دلیل تماس با انواع مواد غذایی خام یا پخته محل مناسبی برای تجمع باکتریها به مرور زمان هستند. بنابراین تمیز کردن منظم آنها فعالیتی ضروری برای جلوگیری از رشد و گسترش بیشتر انواع میکروبها و حفظ سلامت اعضای خانواده است. با توجه به تفاوت نوع سطوح آشپزخانه از لحاظ جنس مواد بهکار رفته در تولید آن، استفاده از مناسبترین شوینده سطوح آشپزخانه برای جلوگیری از آسیب به آن باید مورد توجه قرار گیرد. البته در بازار انواع مختلفی از شویندهها با توجه به جنس سطح و تمیزکننده چند منظوره سطوح آشپزخانه وجود دارند که میتوان از آنها استفاده کرد. با این حال توجه به نکات زیر انتخاب مناسبترین نوع را راحتتر میکند.
الف) شوینده مناسب سطوح چوبی
میزها و سطوح چوبی آشپزخانه معمولا حاوی روغنهای طبیعی هستند که به آنها خاصیت ضدباکتریایی و مقاوم در برابر آب میدهد. بهترین شوینده برای کابینت آشپزخانه و تمیز کردن این سطوح مخلوط مقداری آب گرم و یک ماده شوینده ملایم است. این محلول را میتوان با استفاده از اسفنج نرم یا پارچه میکروفایبر روی سطح پخش و سپس خشک کرد.
ب) شوینده مناسب سطوح سنگی گرانیتی، مرمر
سنگهای طبیعی گرانیت یا مرمر بسیار مقاوم هستند و در طول زمان کمتر دچار مشکل میشوند. با این حال باید توجه داشت که اسید دشمن سنگ طبیعی است و مایع سفیدکننده سطوح آشپزخانه یا محصولات پاککننده طبیعی حاوی اسید مانند آب لیمو یا سرکه به دلیل واکنش سنگ با ترکیبات اسیدی به آن آسیب میزنند. پاکسازی این سطوح برای لکههای معمولی به سادگی با یک اسفنج یا پارچه میکروفایبر آغشته به شویندههای ملایم قابل انجام است. برای تمیز کردن لکههای مقاومتر نیز میتوان از شوینده های شیمیایی دارای PH خنثی و همچنین شویندههای طبیعی مثل محلول جوش شیرین و آب استفاده کرد.
ج) شوینده مناسب سطوح سنگ مصنوعی کورین
سنگ کورین ترکیبی از اکریلیک، آلومینیوم هیدروکسید و رزین است که به دلیل درخشندگی زیبا و مقرون به صرفه بودن نسبت به سنگهای طبیعی در سطوح آشپزخانه کاربرد بسیار دارد. برای پاک کردن این سطوح از یک شوینده ملایم و آب یا پاککنندههای بر پایه آمونیاک میتوان استفاده کرد.
د) شوینده مناسب سطوح استنلس استیل
این سطوح فولادی ضد زنگ و مقاوم در برابر حرارت به راحتی با رعایت نکات مربوط قابل تمیز کردن هستند. موضوع اصلی در تمیز کردن استیل و سینک ظرفشویی از این جنس عدم استفاده از سیمهای زبر ظرفشویی یا ترکیبات شوینده حاوی مواد ساینده است. تمیزکاری سطوح استنلس استیل را میتوانیم با اسفنج و پارچه نرم همراه محلول آب گرم و شوینده ظرفشویی ملایم انجام دهیم.
ه) شوینده مناسب سطوح شیشهای
سطوح شیشهای گزینهای بهداشتی و مقاوم در برابر آب و حرارت آشپزخانه هستند. با این حال به دلیل آسیبپذیری در برابر خراش لازم است توجه لازم به تمیزکاری آنها را داشته باشیم. برای این کار کافی است ابتدا با استفاده از یک محلول آب گرم و شوینده ملایم لکها را پاک کنیم، سپس با شیشه پاککن درخشندگی سطح را افزایش دهیم.
ز) شوینده مناسب سطوح کامپوزیتی
سطوح کامپوزیتی آشپزخانه ترکیبی از کوارتز طبیعی یا سرامیک، سنگهای معدنی همراه با رزین و رنگدانه هستند. این سطوح بادوام، در عین استحکام مناسب، در برابر خراش و حرارت آسیب میبینند. برای پاکسازی آنها استفاده از شوینده شیمیایی ملایم و آب گرم گزینه مناسبی است. البته طرفداران ترکیبات شوینده طبیعی سطوح آشپزخانه هم میتوانند محلول سرکه و آب یا جوششیرین و آب را بهکار ببرند.
ح) شوینده مناسب کاشی و سرامیک
انواع پاک کننده کاشی و سرامیک آشپزخانه دستههای مختلف قلیایی، اسیدی یا خنثی دارند که با توجه به قدیمی بودن لک یا تازگی آن مورد استفاده قرار گیرند. معمولا شویندههای چند منظوره موجود در بازار در دسته انواع ملایم با خاصیت خنثی تا کمی قلیایی قرار میگیرند که برای انواع سطوح قابل استفاده هستند. ترکیب طبیعی جوششیرین و سرکه به همراه کمی آب نیز پاککننده و لکهبر موثر و بدون ضرر است. اما برای سطوح دارای لکههای قدیمی، جرم گیر کاشی و سرامیک آشپزخانه با رعایت نکات ایمنی خاص قابل استفاده است. زیرا این نوع شویندههای بسیار قوی اسیدی یا قلیایی هستند و حتما باید در مقدار کم به شکل رقیق شده با آب همراه تهویه مناسب محیط و دستکش بهکار روند.
ترفند پاک کردن لکههای چای، قهوه و آب از سطوح آشپزخانه با شویندههای طبیعی
علاوه بر نظافت روزانه و استفاده از شوینده های مختلف، برخی لکهها در آشپزخانه مقاومتر هستند و پاک کردن آنها نیاز به کار بیشتری دارد. اما با استفاده از ترفندهایی خاص میتوان این لکهها را به راحتی از بین برد.
پاک کردن لکه چای و قهوه
لکه چای یا قهوه را بهتر است بلافاصله با استفاده از دستمال مرطوب پاک کرد. اما اگر این لکهها برای مدت طولانی روی سطح باقی ماندهاند، محلول جوش شیرین و آب همراه یک اسفنج یا پارچه نرم مناسبترین گزینه است. البته سطوح گرانیتی و مرمری مایعات را به سرعت در خود جذب میکنند، بنابراین در صورت باقی ماندن لک چای و قهوه روی آن، محلول جوش شیرین و آب را باید برای چند ساعت روی آن پخش کرد، سپس تمیزکاری با پارچه را انجام داد. برای پاکسازی لکههای خشک شده چای و قهوه روی میزهای چوبی نیز میتوانیم ابتدا ترکیب معجزهگر لیمو و نمک را برای چند دقیقه روی آن قرار دهیم و سپس با محلول آب و سرکه تمیزکاری نهایی را انجام دهیم.
پاک کردن رسوب آب و لکههای سفید آن
املاح آب در صورت باقی ماندن روی سطوح لکهای سفیدی را ایجاد میکنند. این لکهها نیز همانند چای و قهوه با استفاده از محلول آب و سرکه یا ترکیب سه گانه جوششیرین، آب و سرکه کاملا تمیز میشوند.
بایدها و نبایدهای استفاده از سرکه برای تمیز کردن سطوح آشپزخانه
سرکه یکی از شوینده های طبیعی محبوب در بین بانوان برای آشپزخانه است. محلول سرکه سفید و آب در کنار ارزان قیمت بودن، بهترین گزینه برای تمیز کردن سطوح، لکهبری و باکتریزدایی سطوح آشپزخانه به شکل روزانه است. اما آن را نمیتوانیم برای تمیز کردن همه سطوح استفاده کنیم و توجه به نکات زیر در این خصوص از آسیب به آنها جلوگیری میکند:
۱. برای جلوگیری از پخش بوی سرکه در آشپزخانه حتما سرکه را با مقدار مساوی آب گرم مخلوط کنید.
۲.تمیز کردن سطوح گرانیتی و مرمر با سرکه میتواند به آنها آسیب وارد کند.
۳.هیچ گاه سرکه را با سفیدکنندههای شیمیایی مخلوط نکنید زیرا گازهای تولید شده سمی و خطرناک هستند.
۴. برای بوی بهتر و خاصیت ضدعفونی بیشتر چند قطره روغن گیاهی مانند روغن درخت چای یا لیمو در محلول سرکه استفاده کنید.
کلام آخر:
انتخاب شوینده مناسب برای سطوح آشپزخانه با توجه به جنس مواد اولیه بهکار رفته در آن تفاوت دارد. استفاده از محلولهای اسیدی برای تمیز کردن سنگهای طبیعی باعث آسیب میشود. همچنین سطوح چوبی، استیل و شیشه ای نیاز به شویندههای ملایم دارند. البته محلولهای طبیعی سرکه و آب یا جوششیرین و سرکه گزینه طبیعی پر طرفدار برای تمیزکاری سطوح هستند. صنایع آرال شیمی، تولید کننده شوینده های قلیایی بدون کف مناسب برای سطوح چرب اشپزخانه است. همچنین محصول فراکلین، برای از بین بردن رسوبات کف اشپزخانه و کاشی و سرامیک، بکار می رود.
-
فراکلین | جرم گیر صنعتی همه کاره
575000تومان – 1035000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شوینده قلیایی بدون کف
446000تومان – 1495000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شوینده قلیایی با کف فراوان
489000تومان – 1495000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند -
شوینده اسیدی بدون کف
1552000تومان – 5750000تومان انتخاب گزینهها این محصول دارای انواع مختلفی می باشد. گزینه ها ممکن است در صفحه محصول انتخاب شوند
ببخشید لکه زعفرون از روی کانتر سنگی چجوری پاک میشه؟با وایتکس هم پاک نشد.
درود بر شما همراه گرامی؛
بله چون رنگ زعفران یک پیگمنت طبیعی قوی (کروسین) داره که سریع جذب میشه، معمولا لکه ش براحتی پاک نمیشه. برای پاک کردن لکه زعفران از روی کانتر سنگی، بهترین روش تهیه خمیری از جوششیرین و آب اکسیژنه (هیدروژن پراکسید) هستش؛ این خمیر را روی لکه بمالید، با پلاستیک بپوشونید و بذارید چند ساعت بمونه. بعدش با اسفنج نرم پاکش کنید. اگر سنگتون مقاومه (مثل گرانیت)، میتونید از ترکیب آبلیمو و جوششیرین استفاده کنید، اما برای سنگهای حساس مثل مرمر مناسب نیست. همچنین پاککنندههای آنزیمی یا اکسیژنه مخصوص سنگ، گزینه خوبی هستند. وایتکس معمولاً اثربخش نیست و ممکنه به سنگ آسیب بزنه.
سپاس از توجه شما