ده روش برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب یا لوله باز کنی

گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، یکی از مشکلات رایج در لوله و اتصالات است، که مشکلات متعددی را به همراه دارد. برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب راه های متعددی وجود دارد، ابتدا باید علت گرفتگی لوله فاضلاب و نوع مواد را تشخیص داد، تا بتوانید گزینه ایی مناسب برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب به کار ببرید. در این مقاله قصد داریم به راهکار های رفع گرفتگی لوله فاضلاب و معرفی مایع لوله باز کن اسیدی و قلیایی تولیدی شرکت آرال شیمی بپردازیم.

تشخیص گرفتگی لوله فاضلاب

دانستن علت گرفتگی لوله فاضلاب و علائم هشداردهنده‌ عواملی است که باید به آن‌ها توجه کنید. واقعیت این است که بیش از یک دلیل برای ایجاد گرفتگی وجود دارد. تعیین علت اصلی به شما کمک می کند تا بهترین راه را تعیین کنید.

اصلی ترین علت گرفتگی لوله فاضلاب عبارتند از:

  • گرفتگی لوله فاضلاب با دستمال کاغذی، دستمال مرطوب، دستمال توالت و پدهای بهداشتی
  • تجمع مو، پرز، نخ در لوله فاضلاب
  • تجمع مصالح ساختمانی
  • تجمع چربی و مواد غذایی در لوله های آشپزخانه
  • گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و سرویس بهداشتی با مواد شوینده و صابون
  • گیر کردن اشیای فلزی و پلاستیکی
  • ریشه درختان

گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، مایع لوله باز کن

علائم تشخیص گرفتگی لوله فاضلاب

گرفتگی لوله و چاه فاضلاب علائم مختلفی مانند: گرفتگی مکرر، تخلیه کند، بوهای بد و صدا های غیر معمول دارد، که با دانستن آن ها و رفع گرفتگی، می توان از مشکلات جدی تری جلوگیری نمود.

تشخیص و رفع گرفتگی لوله فاضلاب با اسید لوله باز کن


جهت مطالعه بیشتر:

تصفیه فاضلاب صنایع و کارخانجات: چالش ها و راهکارها

گندزدایی آب و فاضلاب

خوردگی میکروبیولوژیک لوله، دیواره ها و چاه های آب


بهترین روش رفع گرفتگی لوله های فاضلاب

راهکار های مناسبی جهت رفع گرفتگی لوله فاضلاب و بازکردن چاه فاضلاب ارائه شده است، که در این قسمت به 10 مورد اشاره شده است:

1) باز كردن لوله فاضلاب با جوش شیرین و سرکه

ترکیب جوش شیرین و سرکه، قویترین محلول لوله باز کن خانگی است. جوش شیرین، دارای خاصیت قلیایی است که می تواند آلودگی و چربی را به راحتی حل کند. سرکه با خنثی کردن بوی بد فاضلاب، بوی آن را از بین می برد. نخست باید سرکه را با جوش شیرین مخلوط کرد و بلافاصله مخلوط گازدار را در کانال فاضلاب مسدود شده ریخت. از این ترکیب به عنوان یک لوله باز کن خانگی یا لوله باز کن فوری استفاده می شود.

مایع لوله باز کن فوری با سرکه و جوش شیرین، اسیذ لوله باز کن

2) رفع گرفتگی لوله با پلاستیک یا قلاب سیمی

در صورت عدم دسترسی به فنر می توانید با وسایل موجود در خانه برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب استفاده کنید. به عنوان مثال یک آویز سیمی معمولی را تا جایی که می توانید صاف کنید و یک قلاب در یک طرف آن ایجاد کنید. انتهای آن را به درپوش تخلیه فشار دهید و شروع به بیرون کشیدن مواد و جرم هایی که باعث انسداد شده است، بکنید.

3) روش باز كردن لوله فاضلاب آشپزخانه با آب جوش

یکی از دلایل اصلی گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه، انباشته شدن مواد غذایی، ذرات چربی و روغن در لوله ها است. برای رفع این مشکل بهتر است از آب جوش به صورت مکرر استفاده نمایید. مقدار زیادی آب جوش تهیه کنید و درون لوله فاضلاب بریزید، فقط توجه داشته باشید زمانی که برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه از آب جوش استفاده می کنید، به آن زمان دهید تا آب جوش چربی ها را حل کرده و باعث رفع انسداد لوله شود.

4) مایع لوله باز کن سود سوز آور یا سود پرک

سود سوزآور یک ماده قلیایی با قدرت چربی بری بالا است. که از آن به عنوان حلال چربی لوله فاضلاب استفاده می شود. از آنجایی که سود سوزآور می تواند باعث سوختگی شدید شیمیایی شود، هنگام کار با آن باید از دستکش و عینک استفاده کرد. برای آماده سازی محلول لوله باز کن با سود پرک، باید سود سوزآور را با آب مخلوط کرد. پس از ماند به مدت مشخص (معمولا30 دقیقه) باید با آب جوش آبکشی شود. از این ترکیب برای رفع گرفتگی چاه اشپزخانه و گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده می شود.

5) مایع لوله باز کن نمک و جوش شیرین

ترکیب دیگری که به عنوان لوله باز کن خانگی از آن استفاده می شود، ترکیب نمک و جوش شیرین است. در صورتی که گرفتگی زیاد نباشد، می توان به جای اسید لوله باز کن، از این ترکیب ارگانیک استفاده کرد. این دو ماده با نسبت مشخصی با یکدیگر مخلوط شده و درون لوله یا چاه ریخته می شود. بعد از گذشت دقایقی، آب جوش در چاه ریخته می شود تا مو، کثیفی و عوامل ایجاد گرفتگی لوله فاضلاب را از بین ببرد.

6) رفع گرفتگی لوله فاضلاب با نوشابه

قدرت پاک کنندگی نوشابه برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب بسیار کم است. با این حال از این ماده برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه استفاده می شود. بعد از استفاده از آن لازم است، سینک و لوله ها را با آب جوش شستشو داد.

7) رفع گرفتگی لوله فاضلاب با اسید لوله باز کن

برای رفع گرفتگی لوله فاضلاب با اسید باید احتیاطات لازم را انجام داد. زیرا این ماده بسیار خورنده است، و ممکن است به لوله و تجهیزات آسیب جدی وارد کند. توصیه می شود از اسید لوله باز کن، برای رفع گرفتگی لوله آب، لوله فاضلاب و چاه فاضلاب استفاده نشود. حتما نحوه استفاده از اسید لوله باز کن، مطالعه گردد، و محلول بعد از رقیق سازی استفاده شود.

8) رفع گرفتگی چاه فاضلاب با محلول شیمیایی

استفاده از محلول های شیمیایی و آنزیم ها، روش دیگری است که برای باز کردن چاه فاضلاب از آن استفاده می شود. مایع لوله باز کن را طبق دوز های مصرفی نوشته شده روی بسته بندی، به داخل چاه یا کاسه توالت ریخته می شود و بعد از گذشت مدت زمانی با آب فراوان شستشو داده شود.

9) باز کردن چاه فاضلاب  و لوله های فاضلاب با مواد شوینده

با استفاده از مایع ظرفشویی یک لوله باز کن خانگی می توان ساخت. ترکیب مایع ظرفشویی و آب جوش به عنوان یک لوله باز کن عمل کرده، و کثیفی ها و چربی ها را از بین می برد.

10) رفع گرفتگی لوله فاضلاب و چاه توالت با محلول لوله باز کن

بهترین روش رفع گرفتگی لوله های فاضلاب استفاده از محلول لوله باز کن است. محلول لوله باز کن، به عنوان جرمگیر عمل می کند. با استفاده از محلول لوله باز کن، تمامی رسوبات و چربی ها را از جداره لوله ها یا چاه می توان حذف نمود. معایب و خطرات استفاده از محلول لوله بازکن بسیار کمتر از اسید لوله باز کنی است.

کلام آخر:

گرفتگی لوله فاضلاب آشپزخانه و چاه، یک مشکل جدی و همیشگی است. در مرحله اول، تشخیص علت گرفتگی لوله فاضلاب، بسیار اهمیت دارد تا بتوان راهکار مناسبی را برای رفع آن بکار گرفت. با توجه به راهکار های مختلف استفاده از محلول لوله باز کن بهترین راه حل قبل از فعالیت های مکانیکی است. محلول لوله باز کن اسیدی و قلیایی شرکت آرال شیمی با توجه به نیاز مصرف کننده تولید شده، که در عین اثربخشی بالا، اثرات مخرب، برجای نمی گذارد و از آن می توان برای باز کردن چاه فاضلاب، حلال چربی لوله فاضلاب و غیره استفاده کرد. اسید لوله باز کن شرکت آرال شیمی، با حذف رسوبات ناشی از آب و لجن، و مایع لوله باز کن قلیایی، با حل نمودن چربی های موجود باعث رفع گرفتگی لوله فاضلاب، می شوند.

4 دیدگاه. ارسال دیدگاه جدید

  • سلام مرسى از مقاله خوبتون، چه خوب كه در اين رابطه هم محصولى اضافه كرديد چون معضلى كه اكثر صنايع وحتى مصارف خانگى بهش نياز دارن. موفق باشيد.

    پاسخ
    • درود بر شما دوست عزیز گرفتگی لوله در آشپزخانه، حمام ، سرویس بهداشتی و . . . یکی از اتفاق هایی است که همیشه می تواند رخ دهد، بنابراین انتخاب محصول مناسب برای زفع این گرفتگی ها بسیار مهم و کاربردی است. سپاس از توجه شما.

      پاسخ
  • زیبا نسیم دل
    28 شهریور 1402 11:55 ق.ظ

    سلام خیلی ممنون از راهکارهای خوبتون 🙏❤️
    اقتصادآفرین تو یه رپورتاژ نوشته بود اگر مایع ظرفشویی رو با آب جوش هم قاطی کنیم میشه ازش به عنوان یک محلول استفاده کرد، خواستم بدونم آیا درسته این موضوع؟

    پاسخ
    • درود به شما همراه گرامی،
      محلول مایع ظرفشویی، خاصیت پاک کنندگش و چربی بری نسبتا متوسطی داره. به این بستگی داره که چه کاربردی رو ازش انتظار دارید. ازش نمیشه برای ضدعفونی و هضم رسوبات و چربی (بعنوان لوله بازکن) استفاده کرد. اگر قصد ضدعفونی دارید، باید از مواد ضدعفونی کننده سطح بالا (مانند سرفوسیب) استفاده کنید.
      سپاس از توجه شما

      پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست