ضدعفونی انبارهای سیب زمینی

سیب زمینی از محصولات مهم سبزیجات در زندگی ما است. سیب زمینی تازه برداشت شده را می توان در سردخانه نیز تازه نگه داشت، تا 8 ماه در سردخانه قابل نگهداری است. برای نگهداری موفق سیب زمینی، انبار باید به اندازه کافی مجهز و تمیز باشد. یکی از نکات مهم در سردخانه، ضدعفونی سردخانه سیب زمینی است.  سیب زمینی ماده غذایی بسیار فسادپذیر است. به همین دلیل از بین بردن باکتریها و عوامل آلودگی موجود در انبار نگهداری امری ضروری می باشد. این امر از طریق ضدعفونی انبارهای سیب زمینی انجام می شود. در این مقاله به مواد و روش های مناسب برای گندزدایی انبار سیب زمینی و افزایش انبارمانی آن پرداخته خواهد شد.

گندزدایی انبار سیب زمینی

علت کپک زدن سیب زمینی در سردخانه اغلب به دلیل آلودگی محیط نگاهداری آن است. با این روش کنترل بسیاری از عوامل پوسیدگی نرم باکتریایی، پوسیدگی خشک، پوسیدگی صورتی، حلقوی و لیت بلایت و پوسیدگی پیتیومی به نحو موثری قابل کنترل است. چرا که ابر غلیظی از محلول ضدعفونی کننده به تمام قسمت های سطح پوست سیب زمینی نفوذ می کند. بدون مرطوب کردن سطح پوست آنها، عوامل فساد قارچی و باکتریایی را کنترل و سرکوب می کند.

گندزدایی انبار سیب زمینی

موضوعات مرتبط: مهمترین آفات و بیماری سیب زمینی

مراحل ضدعفونی انبارهای سیب زمینی

پیشتر، نکاتی در مورد ضدعفونی سورتینگ سیب زمینی پس از برداشت ارائه گردید. قبل از ورود به انبار، نحوه ضدعفونی سردخانه سیب زمینی در چهار مراحل زیر انجام می پذیرد:

  • ابتدا تمام منافذ محل انبار را مسدود کنید.
  • محلول ضدعفونی کننده پراکسیدین را طبق دستور العمل آماده کنید.
  • محلول را با کمک دستگاه Fogger گرم یا سرد داخل سالن تزریق نمایید.
  • حداقل ۲۴ ساعت نباید از جو داخل سالن که حاوی مقادیر زیادی پراکسیدین هست کسی تنفس نماید.
  • عملیات ضدعفونی باید به صورت دوره ای انجام شود. فاصله بین دو دوره براساس میزان آلودگی تعیین می شود.

ضدعفونی انبارهای سیب زمینی

اصول نگهداری سیب زمینی در سردخانه

در انبار، سیب زمینی تحت فرآیندهای زیر قرار می گیرد:

  • خشك كردن
  • دما
  • پخت
  • ذخیره سازی مناسب

هر کدام از این مراحل، دستخوش آلودگی های محیطی از جمله شیوه حمل و نقل، ابزار و تجهیزات، سطوح و دیواره ها و غیره قرار می گیرند. از این رو ضدعفونی سردخانه سیب زمینی با از بین بردن اسپورها و پاتوژن های بیماری زا، محیط انبار را عاری از انواع بیماری کرده و خسارات نا

شی از بیماری در سیب زمینی را کاهش می دهد.

بهترین روش انبار کردن و نگهداری سیب زمینی چیست؟

شرایط انبارداری سیب زمینی که در نگهداری سیب زمینی انباری نقش دارند دما و رطوبت هستند. حرکت هوای کافی و نامحدود نیز برای حفظ دما و رطوبت ثابت در سرتاسر انبار و جلوگیری از انقباض بیش از حد ناشی از از دست دادن رطوبت و پوسیدگی ضروری است. بیشتر ارگانیسم های بیماری به صورت لگاریتمی رشد جمعیت خود را در دماهای بین 40 تا 80 درجه فارنهایت افزایش می دهند. دماهای پایین تر احتمال بروز بیماری را در طول نگهداری کاهش می دهد.

انبار نگهداری سیب زمینی

روش های استریل کردن و ضدعفونی سردخانه

بسیار مهم است که اطمینان حاصل شود میزان استفاده از ضدعفونی شیمیایی برای روش کاربرد صحیح است. اثر ضدعفونی ممکن است با توجه به نوع سطح، دما و سختی آب متفاوت باشد. هنگام استفاده از ضدعفونی کننده های خورنده، شستشو لازم است. در زیر به برخی از مواد شیمیایی پرکاربرد برای ضدعفونی تجهیزات جابجایی و گندزدایی انبار سیب زمینی اشاره شده است:

  • سولفات مس: فعالیت باقیمانده خوب، بیشتر برای خیساندن جعبه ها و کیسه ها، ممکن است باعث ایجاد مقداری لکه شود.
  • فرمالدئید: به طور کلی توصیه نمی شود. بخارهای تحریک کننده و خفه کننده تولید می کند.
  • هیپوکلریت ها، سفید کننده: سریع الاثر، ارزان. سوز آور برای پوست و لباس، بسیار خورنده.
  • ترکیبات فنلی: اثر باقی مانده را فراهم می کند.
  • ترکیبات آمونیوم چهارتایی: کمتر تحت تأثیر مواد آلی یا خاک قرار می گیرند، pH آب بحرانی نیست، کمی خورنده است.
  • پراکسید هیدروژن/پراستیک اسید: می تواند به طور مستقیم روی سیب زمینی اعمال شود، بدون باقی مانده، خورندگی کمی دارد. با استفاده از گرما می توان از آن به عنوان یک ماده بخور در سیستم هوا استفاده کرد.

کلام آخر:

هزینه نگهداری سیب زمینی در سردخانه نسبتا بالاست. لذا ضرورت نظارت و مراقبت در انبار داری سیب زمینی بسیار مهم است. ضدعفونی سردخانه سیب زمینی از خرابی سیب زمینی ها و ایجاد خسارات بیشتر جلوگیری می کند. محصول فوداسیب شرکت آرال شیمی با برند پراکسیدین، یک ماده ضدعفونی قوی و فودگرید بر پایه پراستیک اسید است. این محصول موجب ضدعفونی کردن انبار سیب زمینی و افزایش زمان نگهداری آن می شود. فوداسیب، با گندزدایی انبار سیب زمینی، انواع عوامل بیماری زا در انبار را از بین می برد و میزان تلفات محصولات را کاهش می دهد. همچنین، این محصول موجب اکسیژن رسانی به سیب زمینی شده و انبارمانی آن را افزایش می دهد.

 نسخه بروزرسانی شده در اردیبهشت ۱۴۰۲

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست